Verschijningen

Heiligdom

Religieus leven

Bidden

Op bedevaart

Multimedia

Nieuws

Over ons

Met de trein of bus naar Medjugorje

Viaduct bij Mostar
Viaduct bij Mostar
Viaduct bij Mostar
Viaduct bij Mostar

Weinig mensen weten dat Medjugorje in het buurtschap Šurmanci een eigen treinstation heeft. Het station bevindt zich op vijf kilometer van het centrum van Medjugorje. Dus waarom geen bedevaart per trein overwegen? Het is een lange, verre reis, maar ze leidt langs prachtige landschappen.

Het parcours loopt van Nederland naar Duitsland, waar je de trein naar Zagreb kan nemen. U kan voor deze rit aparte tickets kopen per trein, of bijvoorbeeld eens kijken naar een algemene pas. Meer info hierover op eurail.

In de trein van Sarajevo naar Šurmanci is geen restauratiewagen of snackbar aanwezig. Aanbevolen wordt om voldoende proviand te voorzien. Deze trein heeft Ploce als eindbestemming. Vooral het traject tussen Sarajevo en Mostar is adembenemend mooi. Het voert langs een reeks tunnels, U-bochten en viaducten.

Voor het vervoer van het treinstation Šurmanci tot uw pension doet u best beroep op uw pensionhouder of een vooraf bestelde taxi. Kijk voor meer info bij Vervoer ter plaatse.

Het treinstation in Zagreb
Het treinstation in Zagreb
Het treinstation in Zagreb
Het treinstation in Zagreb
Het treinstation van Surmanci (Medjugorje)
Het treinstation van Surmanci (Medjugorje)
Het treinstation van Surmanci (Medjugorje)
Het treinstation van Surmanci (Medjugorje)

Nuttige links: Rail.cc, de internationale routeplanner van de Duitse spoorwegen en de website met uurregelingen van de Bosnische spoorwegen.


Met de bus naar Medjugorje

Informatie over vervoer van en naar de luchthaven vind je bij reizen Per vliegtuig. Wil je vanuit Medjugorje een uitstap maken met openbaar busvervoer, kijk dan bij Vervoer ter plaatse.

Met internationaal busvervoer kan je vanuit West-Europa per lijnbus naar Medjugorje. Ook dit is dus een mogelijkheid om naar Medjugorje te gaan. Toch is dit niet meteen het type vervoer dat wij zouden aanraden. Deze oplossing is weliswaar goedkoper dan een reguliere luchtvaartmaatschappij, maar hanteert vergelijkbare tarieven als (comfortabelere) low-cost carriers. Bovendien zitten er een paar addertjes onder het gras.

Dit vervoer wordt algemeen gebruikt door Oost-Europese gastarbeiders en andere mensen die naar hun thuisland terugkeren. Vaak worden op de bus enkel vreemde, niet-Westerse talen gesproken. Dergelijke busmaatschappijen werken vaak met goedkopere Oost-Europese chauffeurs die geen geen Frans, Engels of Duits machtig zijn en dienstmededelingen enkel in een vreemde taal omroepen. Wij hoorden ook klachten dat dergelijke bussen vaak smerig zijn en erg krap qua beenruimte. Allesbehalve ideaal dus.

Bovendien zijn reizigers op dergelijke bussen erg kwetsbaar voor diefstal of beroving. Wens je toch op reis te gaan via dit transportmiddel, wees dan op je hoede. Een verwittigd man...

Met Eurolines kan je voor ongeveer €185 retour van Amsterdam naar Medjugorje. Deze busrit duurt ongeveer één dag en twaalf uur. Ook in andere grote steden in België en Nederland kan je vertrekken met Eurolines.

Sinds juli 2020 rijdt Globtour dagelijks vanuit Bosnië-Herzegovina naar de Benelux. Reken ongeveer op dezelfde reistijd als Eurolines, maar iets duurder. Meer info op de website van Globtour.

Een derde mogelijkheid is Flixbus. Deze rijdt echt niet door tot Medjugorje, maar kan je wel tot in Sarajevo brengen.

Bedevaart.net

De informatie op deze site wil een goede aanzet geven voor wie op pelgrimstocht wilt gaan naar een stukje hemel op aarde... Een hulp voor wie op bezoek wilt gaan bij onze Hemelse Moeder! Wij willen je graag op weg helpen met een schat aan praktische informatie en nuttige weetjes. Heb je na het lezen van deze website toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Ontvang de boodschappen per e-mail

Krijg steeds de nieuwe boodschappen per e-mail toegestuurd. Uw gegevens worden nooit gedeeld met derden.

© 2024 Bedevaart.net