Gabrielle Colins uit IerlandDe meeste ervaringen van pelgrims blijven verborgen voor het grote publiek, maar Radio Mir Medjugorje slaagt er toch vaak in om te praten met mensen die willen getuigen over een bijzondere genade die de Hemel schonk op voorspraak van de Gospa. Zo ook Gabrielle Collins uit Ierland. Zij kwam voor de eerste keer naar Medjugorje omwille van haar zus: "Ik ben katholiek opgevoed maar met het ouder worden ging ik niet meer naar de Kerk. Doordat ik een hartaanval kreeg, moest ik stoppen met werken en zat ik voortdurend thuis.

Mijn zusje was al enkele keren naar Medjugorje geweest en stelde me voor om eens met haar mee te gaan. Toen we hier aankwamen, beleefde ik echt een mooie tijd, maar ik had niet gedacht dat ik ooit nog eens terug zou komen naar Medjugorje. Reeds in februari van het daaropvolgende jaar was ik opnieuw in Medjugorje. Men voelt hier de ultieme vrede, hier waar de Moeder woont.

Ik was ernstig ziek en bracht veel tijd door in het ziekenhuis. Op een keer werd ik erg ziek, net voordat ik naar Medjugorje zou komen voor de verjaardag van de Verschijningen. Ik moest veel onderzoeken ondergaan en men zei me dat mijn hoofdslagader voor 70% dichtgeslibd was. Men zei me dat ik voor een bijna onmogelijke ingreep stond, ik kreeg niet veel hoop. Mijn dokter legde me uit dat ik zonder operatie niet lang meer te leven had. Hij stelde me voor dat ik mijn gezinsleden zou meebrengen zodat hij mijn toestand en de noodzaak van een dringende operatie kon uitleggen.

Ik besloot echter om eerst naar Medjugorje te komen en daarna wel te zien wat er moest gebeuren. Ik beleefde die week alsof het de laatste week van mijn leven was. Toen ik hier aankwam, voelde ik een perfecte vrede en was niet in het minst bevreesd of bezorgd over wat ging komen. Op een namiddag zat ik met mijn zusje buiten naast de kerk en begonnen we te bidden. Ik zat daar een tijdje en plots voelde ik regendruppels op mij vallen. Ik keek omhoog maar zag de zon stralen terwijl ik duidelijk overal regendruppels op me had. Ik probeerde te begrijpen wat er gebeurde, maar toen ik rondkeek zag ik dat alleen ikzelf regendruppels op me had gekregen. Ik vroeg mijn zus wat dit vreemde fenomeen wel kon betekenen en zij zei me dat het een zegening was.

We spraken daarna niet meer over dit voorval. Toen ik weer thuis was, voelde ik een wonderlijke vrede. Ik ging naar mijn dokter en die was vastbesloten om mij zo snel mogelijk te opereren. Ik vroeg om een bijkomend onderzoek en een CT-scan maar mijn dokter vond dat zinloos omdat de vorige onderzoeken amper een week daarvoor gedaan waren. Hij was echt boos dat ik niet wilde luisteren en bestelde een nieuwe scan.

Toen hij de resultaten doorkreeg, was hij volkomen in shock: er was geen spoor meer te bekennen van de hele vernauwing! Hij vroeg mij wat er gebeurd was, waar ik geweest was en wat ik gedaan had. Ik antwoordde gewoon dat ik naar Medjugorje geweest was. Hij vroeg me om de resultaten te mogen bewaren als bewijs voor een uniek voorval in dit ziekenhuis. Alles in mijn leven is veranderd sedertdien. Ik voel een immense liefde van God en wil mijn vreugde met iedereen delen die ik ontmoet."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish