Melinda (rechts) en Roland (links) uit Medjugorje zorgden mee voor de muziekDe gebedsavond voor de vrede in Wenen was zegenrijk en hartverwarmend.  De Dom van Wenen was meer dan vol gelopen voor de gebedsavond die muzikaal opgeluisterd werd door Melinda Dumitrescu & Robert Patzleiner, samen met een koor en orkest dat de bekende Medjugorjeliedjes bracht.

De avond ging van start met een kort welkomstwoord door Moeder Elvira en enkele liedjes van Cenacolojongeren.

Het daarop volgend getuigenis van de Amerikaanse Colleen Willard was al meteen één van de hoogtepunten van de avond.  Negen jaar geleden genas Colleen Willard in Medjugorje miraculeus van een inoperabele hersentumor en 14 andere aandoeningen. Net als bij de genezing deze zomer van de Belgische Pascale Gryson-Selmeci, genas ook Colleen Willard na het ontvangen van de h. Communie in Medjugorje.  Toen ze zich na terugkeer in de VS uitgebreid liet heronderzoeken, kon haar specialist niet anders dan volledige genezing vaststellen.  Haar specialist, een dokter van het universitair hospitaal van Mayo zei daarop: "Mevrouw Willard, u bent nu al mijn derde patiënt die miraculeus genezen is in Medjugorje!"  Milona de Hapsburg zorgde in Wenen voor vertaling van het getuigenis van het Engels naar het Duits.

Vervolgens getuigde Georg Mayr-Melnhof uit Salzburg over de Loretto-Gemeenschap die door hem opgericht werd.  De resterende tijd tot aan het Rozenkransgebed sprak Ivan over de Verschijningen van Medjugorje.  Van 18u43 tot 18u53 ontving de ziener de Verschijning van de heilige Maagd.  Na afloop van de heilige Mis gaf Ivan toelichting over de Verschijning:

Maria verschijnt aan ziener Ivan DragicevicIk wil u wat uitleg geven over hetgeen het belangrijkste was in de ontmoeting met Onze-Lieve-Vrouw vanavond.  Het is zwaar om in deze wereld de juiste woorden te vinden om de ontmoeting met de Moeder te beschrijven.  In de wereld van vandaag beschikken wij niet over precieze woorden om dit uit te drukken, want elk woord schiet te kort en is arm. Zoals ik eerder op de avond als vertelde in mijn toespraak is de ontmoeting met de Gospa een ontmoeting met het Paradijs.  Wanneer de Gospa komt brengt Zij een deel van het Paradijs met zich mee.  Het is moeilijk om de emotie en de pracht van Onze-Lieve-Vrouw onder woorden te brengen.  Daarom zal ik proberen spreken met de woorden die ik heb en daarmee de ontmoeting van vandaag beschrijven.

Onze-Lieve-Vrouw kwam vandaag heel vreugdevol en gelukkig en begon met ons Moederlijk te begroeten: "Geloofd zij Jezus, mijn lieve kinderen."

Daarna sprak Zij: "Lieve kinderen wees gegezend met de zegen van Christus."

Vervolgens bad Zij gedurende lange tijd met uitgestrekte armen over u en over de aanwezige priesters.  Ik heb in het bijzonder alle priesters hier aanwezig aanbevolen bij Onze-Lieve-Vrouw, en speciaal ook uwe Eminentie en het diocees waar wij vandaag te gast mogen zijn.  Daarna bad de Gospa speciaal voor dit diocees en alle noden van dit diocees.

Onze-Lieve-Vrouw gaf volgende boodschap:

"Lieve kinderen, ook vandaag roep ik u op om met gans uw hart te bidden en mekaar lief te hebben.  Als er geen vrede is, bid en u zal vrede ontvangen.  Door u en door uw gebed zal er vrede in de wereld stromen.  Daarom, mijn kleine kinderen, bid, bid, bid, want gebed kan wonderen doen in het hart van de mensen en in de wereld.  Ik ben bij u en dank God voor ieder van u die leeft van het gebed en het aanvaardt.  Dank dat u aan mijn oproep gehoor hebt gegeven."

Maria zegende alle aanwezigen met haar Moederlijke zegen en zegende alle daartoe meegebrachte voorwerpen.  Ik heb alle aanwezigen aanbevolen bij Onze-Lieve-Vrouw, uw gezinnen, uw intenties en in het bijzonder alle zieken heb ik aanbevolen bij Onze-Lieve-Vrouw.  Daarna bad Gospa over alle aanwezigen, in het bijzonder ook voor de zieken.  Daarna ging ze in dat gebed van ons heen, omgeven door een verlicht Kruis en met de afscheidsgroet: "Ga in vrede, mijn lieve kinderen".

Dit was het belangrijkste uit de ontmoeting van vanavond met Maria.  In alle eerlijkheid wil ik herhalen dat het heel, heel moeilijk is om in eigen woorden over te dragen wat ik ontvangen heb.  Het is moeilijk om terug te keren bij u, nu ik zo voor u sta, ook al ben ik hier lichamelijk aanwezig.  Wanneer ik elke dag haar schoonheid en liefde zie, ben ik daardoor volledig aangegrepen.  Ik vroeg ooit aan Onze-Lieve-Vrouw: "Moeder, waarom bent u zo mooi?"

En Maria antwoordde: "Lieve kinderen, Ik ben mooi omdat ik bemin.  Als u ook zou beminnen, zou u ook zo mooi worden."

Beste vrienden, uw Moeder houdt van u, daarom zouden we de boodschappen van liefde moeten aannnemen en beginnen te bidden in onze gezinnen.  En nieuwe zaadjes zaaien in onze gezinnen en kiezen voor heiligheid in de gezinnen.  Onze Moeder zal ons helpen op deze weg.  Eminentie, excelentie, en dierbare priesters, ik wil u van ganser harte danken voor deze prachtige dag die we samen doorbrachten in gebed, en ik hoop dat wij allen dragers van vrede in de wereld van vandaag zouden mogen worden, dragers van de vrede van Christus. Moge het zo zijn.  Dank u wel.

Kardinaal Schonborn tijdens de HomilieVervolgens ging Kardinaal Christoph Schönborn voor in de h. Eucharistie, samen met bisschop Julio Hernando García Peláez uit Colombia en 32 concelebrerende priesters. Tijdens zijn homilie haalde kardinaal Schönborn 3 punten aan "opdat u het gemakkelijk zou kunnen onthouden":

1) Het gezin is de plaats waar we het geloof aangeleerd krijgen. Het is een netwerk dat ons kan redden zoals in Spanje, waar familieleden mekaar helpen en beschermen tegen dreigende armoede.

2) Een pijnlijk punt: het gezin is de plaats van de eerste verwondingen die we oplopen. De zondeval manifesteert zich het eerst in het gezin. Daarom is de bekering en genezing van het gezin nodig.

3) De wereld kan gered worden door de bekering en de genezing van de gezinnen!

Tot slot werd Onze-Lieve-Heer aanbeden in het Allerheiligste Sacrament des Altaars en werd de avond besloten met het traditionele "Gospa, Majka moja" en "Zdravo Kraljice Mira".

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish