De uitbundige begroeting met witte zakdoekjesVoor het eerst in 11 jaar kwam zienster Marija Pavlovic terug op Sicilië en dat heeft men geweten.  Met 90 autobussen en meer dan 30.000 gelovigen verzamelden de Italianen zich zaterdag 21 april massaal rond Onze-Lieve-Vrouw in het voetbal-stadion van Palermo op Sicilië.  450 vrijwilligers maakten deze groots opgezette gebedsdag mogelijk.  70 priesters concelebreerden de H. Mis en 100 bijkomend aangestelde ministranten reikten mee de H. Communie uit.

De gebedsdag was eerst voorzien in de kleinere Velodroom van Palermo, maar door de enorme belangstelling moest men uitwijken naar het voetbalstadion, de grootst beschikbare locatie.

Zienster Marija werd uitbundig verwelkomd door meer dan 30.000 Italianen die enthousiast met hun witte zakdoek wuifden.  De poorten openden om 14 uur, maar reeds van in de vroege ochtend vormden zich lange wachtrijen.  Onder hen ook de 45-jarige Anna Romeo: "Ik was al verschillende keren in Lourdes om te bidden voor zieke familieleden.  Toen ik vernam dat er een zienster naar De Verschijning aan Marija PavlovicPalermo kwam, voelde ik de innerlijke nood om daar absoluut bij te zijn", vertelt ze aan de krant L'Unita.

Het bezoek van Marija Pavlovic aan Sicilië wordt vandaag (zondag) besloten met een "Eucharistisch Festival voor het Leven" in Trapani.  Ook daar zijn alle 4.000 zitjes al lang uitverkocht en worden nog veel meer mensen verwacht.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish