Op 3 maart sprak Vicka de pelgrims als naar gewoonte toe in het weeshuis van Zr. Kornelija. Tijdens een korte pauze kreeg Daniël Miot,  webbeheerder van Guarda Con Me, de kans om Vicka enkele vragen te stellen met betrekking tot onze Heilige Vader de Paus:

Daniël Miot: "Vicka wat denk je en wat kan je ons vertellen over Paus Franciscus?"
- Vicka Ivankovic: "Wij (de zieners, nvdr) denken positief over hem. Onze-Lieve-Vrouw heeft gezegd te bidden voor onze Heilige Vader. En dus blijven we voortdurend verenigd in gebed. Het staat vast dat de Madonna van hem houdt!"

D.M: "Er zijn mensen die slecht van hem spreken en Paus Franciscus bekritiseren..."
- Vicka: "Kijk, wat ik wil zeggen is dat diegenen die voor hem bidden, hem niet bekritiseren! De Madonna vraagt uitsluitend om voor de Heilige Vader te bidden, en voor de hele Kerk, die ons gebed nodig heeft."

D.M: "Verenigd in gebed..."
- Vicka: "Vanzelfsprekend! Het enige wat ons vooruithelpt is het gebed. Onze Heilige Vader is goed en heilig, en ook ik houd zeer veel van hem. (Groet met een kus te werpen.)"

Heldere en duidelijke antwoorden van Vicka die duidelijk aantonen dat de zieners zeer zeker achter de Paus staan. In onderstaand filmpje van Vicka's ontmoeting met de pelgrims ziet u vanaf 11 min 6 sec het mini-interview over Paus Franciscus: