Sinds 24 juni 1981 verschijnt Onze-Lieve-Vrouw dagelijks in Medjugorje.  Drie van de zes oorspronkelijke zieners krijgen nog steeds dagelijkse Verschijningen van de Gospa, zoals men Moeder Maria in het Kroatisch noemt.  In deze rubriek kunt u verder klikken om meer te weten over de Verschijningen van de eerste dagen, de Boodschappen die men kan samenvatten in vijf punten en de zieners.


Eén Gospa, meerdere afbeeldingen...

Als je leest over Medjugorje krijg je vaak verschillende afbeeldingen van Onze-Lieve-Vrouw te zien.  Lijkt verwarrend, maar er is een goede verklaring voor.

Op 17 augustus 1981, nog geen twee maanden na het begin van de Verschijningen, wordt Pater Jozo Zovko, de toenmalige pastoor, gevangen genomen door de communistische politie.  Na 18 maanden wordt hij vrijgelaten en wordt Pater Jozo pastoor van de parochie van Tihaljina, een dorpje op 35 km van Medjugorje.  In de parochiekerk van Tihaljina staat een prachtig beeld van de Onbevlekte Ontvangenis zoals Zij ook op de Miraculeuze Medaille staat die we kennen van de Rue du Bac in Parijs.  Nog steeds gaan pelgrims vaak langs de kerk van Tihaljina om te bidden voor dat levensecht beeld.  (Volgens ons ronduit het mooiste Mariabeeld dat er bestaat!)  Pater Jozo die na zijn vrijlating nauw betrokken blijft bij de gebeurtenissen in Medjugorje, gaat dan ook deze beeltenis gebruiken in verband met Medjugorje.

Madonna van Tihaljina   Voormalig Pastoor P. Branko met beeld van de Kraljice Mira   Schilderij van de Gospa uit de 'Gele hal'


Sedert enkele jaren wordt de afbeelding van de Madonna van Tihaljina echter minder gebruikt, waarschijnlijk om verwarring te vermijden.  De huidige beeltenis die door de parochie wordt gebruikt, is deze van de Koningin van de Vrede, de Kraljice Mira.  Het gaat om het beeld zoals op het voorplein voor de kerk staat en ook op de Verschijningsberg te vinden is.

Tenslotte is er ook nog de afbeelding van de Gospa zoals deze getekend werd op het schilderij in de "Gele hal" achter de kerk.  De zieners verklaarden dat deze beeltenis het meest overeenstemt met de wijze waarop zij Onze-Lieve-Vrouw zien tijdens de Verschijningen.

Verschijningsuur


Verschijningsuur

Elke dag om 18u40 ontvangen Vicka, Ivan en Marija nog steeds een verschijning van Maria.
(17u40 in de winter)

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish