De Heilige Mis werd geconcelebreerd met drie plaatselijke bisschoppen en meer dan 40 priestersDe Verschijning van de Heilige Maagd aan Vicka op woensdag werd bijgewoond door christenen, joden en moslims en bracht alle drie de Bisschoppen van Galilea samen, net als verscheidene Orthodoxe priesters die mee voorgingen in de Eucharistie.  De organisatoren schatten het aantal aanwezigen bij de Heilige Mis op 13.000.

"Het was het grootste door mensenhanden georganiseerde evenement ooit in Galilea.  Wij hadden nog nooit een bijeenkomst met Onze-Lieve-Vrouw en met zoveel deelnemers", zei Charbel Maroun die instaat voor de organisatie.  "Veel mensen weenden van geluk omwille van verkregen genade.  Ze luisterden naar wat verteld werd over Medjugorje en juichten het toe.  Er waren duizenden jongeren aanwezig.  Eén van mijn medewerkers zei me dat enorm veel mensen gingen biechten."

Het Libanese televisiestation Tele Lumière bracht rechtstreeks verslag uit vanop een heuvel in Mealia. De verschillen tussen de volkeren werden voor één keer opzij gezet.  "Er waren ook veel moslims aanwezig. Ze genoten ervan en begonnen te wenen omdat ze zo gelukkig waren om dit mee te maken.  Ook heel wat leden van het Israelische leger waren present.  Ongeacht de etnische of religieuze achtergrond van de mensen was iedere aanwezige gelukkig", zo verklaarde Charbel Maroun.

Je kon de Heilige Geest overal voelen.  De bevolking van Galilea gaat dit nooit meer vergeten.  De meerderheid van de mensen hier waren lauw in het geloof.  Voor velen was het de eerste keer dat ze zo'n grootste gebedsbijeenkomst meemaakten."  Tijdens de Verschijning aan Vicka vroeg Maria de aanwezigen te bidden voor de Kerk in Galilea.  "Vicka was heel erg gelukkig en ook Onze-Lieve-Vrouw was zeer gelukkig om zoveel mensen te zien.  Maria bad voor ons allen, zegende ons allen en vroeg ons te bidden voor de Kerk hier", vertelt Charbel Maroun.

Eerder op de dag hadden Vicka en de overige 550 deelnemers aan de Maranatha-bedevaart enkele Bijbelse plaatsen bezocht bij het meer van Galilea.  De Verschijning van de Heilige Maagd aan Vicka vandaag, donderdag, heeft plaatsgevonden in de tuin van Getsemane en werd enkel bijgewoond door de Maranatha-pelgrims.  Vicka had vandaag ook een ontmoeting met de Latijnse Patriarch van Jeruzalem, Mgr. Fouad Boutros Ibrahim Twal.

Intredeprocessie met een beeld van de GospaMeer dan 13.000 aanwezigen van alle geloofsstrekkingen woonden de H. Mis bijEen moslimmoeder vraagt Vicka te bidden voor haar zieke zoon