Andrea de Luca, genezen in MedjugorjeDe ziekte van Perthes is een eerder zeldzame aandoening waarbij de heupkop onvoldoende bloedtoevoer krijgt. Daardoor sterven botcellen af en verandert de vorm van de heupkop. Een erg pijnlijke en verlammende aandoening. De 21 jarige Andrea de Luca uit Castellammare di Stabia in Italië zat al drie jaar in een rolstoel tot hij genas in Medjugorje.

De artsen bij wie hij in behandeling was, dr. Anastasio Tricarico, professor orthopedie en traumatologie aan de universiteit van Napels en dr. Pasquale Guida, orthopedisch specialist uit Napels bevestigen Andrea de Luca's onverklaarbare genezing. In het boek 'Raggi di luce' (Stralen van licht) van de Italiaanse journalist en auteur Paolo Brosio tonen ze röntgenopnames van voor en na de genezing van de botten, met daarop voorheen gebroken en zelfs ontbrekende botten.

De genezing van Andrea de Luca begon met het gloeien van een beeld van de Heilige Maagd in de tuin. "Op een dag hoorde ik de groet van een jongeman die me voorbijreed met de fiets: 'Dag professor'. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik Andrea zag, wiens ziekte ik drie jaar lang gevolgd had", zo vertelde dr. Pasquale Guida aan het Italiaanse televisiestation RAI.

In september 2009 ging Andrea de Luca -16 jaar op dat ogenblik- samen met zijn ouders naar Medjugorje. Het was hun laatste hoop op genezing. Het eerste teken deed zich voor op een avond in de tuin van het pension waar de familie logeerde. "Ik kon de slaap niet vatten en ging naar de tuin. Ik maakte een kruisteken en begon te bidden. Toen zag ik hoe het gelaat van het Mariabeeld in de tuin begon op te lichten. Hoewel het een erg mooi licht was, iets onbeschrijfelijks, was ik verontrust en ging terug naar binnen. Ik ging mijn ouders roepen en vroeg hen om mee te komen kijken. Toen ze bij me waren schoten twee lichtstralen uit het beeld, één uit het hart en één uit een been.

Op een andere dag vertelde een non mij: "Spreek maar met Jezus. Zeg hem maar om je ziekte weg te nemen." De volgende dag ging ik naar de mis en begon voor de eerste keer in mezelf te bidden. Ik voelde mijn hele rug warm worden. Ik dierf mijn krukken niet weg te doen. Dat deed ik pas na terugkeer in Italië. Toen we thuis aankwamen, stond ik met mijn krukken klaar om van de bus te stappen. Toen hoorde ik driemaal een innerlijke stem spreken: 'Je bent mijn apostel. Wandel en draag mijn licht uit.' Vanaf dat moment verdween de ondraaglijke pijn die me al drie jaar tartte", zegt Andrea de Luca.

Het duurde vijf jaar vooraleer hij erover wilde praten. "Ik wilde er niet over spreken, ik was nog een kind. Maar nu ben ik volwassen en de dokters hebben bevestigd dat er met mij een mirakel geschied is."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish