De nieuwe reisweg vanaf de zomer van 2014Zowel aan de Kroatische als aan de Bosnische kant van de grens wordt hard gewerkt aan het doortrekken van de bestaande snelweg tot vlakbij Medjugorje. Op dit moment eindigt de snelweg bij Vrgrorac in Kroatië. Er volgt dan nog een traject van 35km over secundaire wegen naar Medjugorje. Nog voor het eind van deze maand opent een nieuw stuk snelweg tot afslag Ploče. En begin 2014 voltooit Kroatië de snelwegaansluiting tot de grens met Bosnië-Hercegovina in Bijaca.

Het volledige traject van de nieuwe snelwegAan de Bosnische kant van de grens wordt evenmin stilgezeten. Er wordt naarstig gebouwd aan een snelweg die achter de watervallen van Kravice doorloopt en langs Mostar en Sarajevo verder noordwaarts gaat. Het traject tot afslag Zvirovici/Medjugorje wordt als eerste aangelegd en moet klaar zijn tegen de zomer van 2014. Vanaf de nieuwe afslag zal het dan nog amper 6,5 kilometer zijn tot Medjugorje, minder dan 10 minuutjes rijden!

De precieze openingsdatum is op dit moment nog niet bekend. Wij houden u op de hoogte van zodra er meer nieuws is.

In de onderstaande fotoreportage ziet u eerst enkele foto's van de quasi afgewerkte snelweg in Kroatië, gevolgd door de bouwwerken in Bosnië-Herzegovina die een indrukwekkend stukje bouwvernuft zijn.