Livevertaling tijdens het avondprogramma en getuigenissen overdag

Een wandelradiootje met 'oortjes' wordt aanbevolenIn Medjugorje kun je livevertaling volgen op een wandelradiootje met oortjes
(mee te nemen of ter plaatse aan te schaffen in de souvenirwinkels)

Stem af op een frequentie naar keuze:

 • Duits : FM 93.8
 • Engels : FM 94.3
 • Frans : FM 93.3

Conferentie Vicka

In tegenstelling tot vroeger spreekt Vicka spreekt de pelgrims toeVicka de pelgrims niet langer toe vanop de buitentrap bij haar ouderlijk huis, het bekende "Blauwe huis" aan de voet van de Verschijningsberg, maar wel in het weeshuis van Zuster Kornelija.  U vindt het weeshuis aan uw rechterkant wanneer u de plaatselijke wegwijzers richting Vionica volgt.

De precieze tijdstippen kan u navragen bij het Informatiecentrum naast de kerk.  De conferenties, ook van andere zieners, worden ook aangekondigd via de informatieschermen bij het informatiecentrum.


Informatiecentrum Mir Medjugorje

Het informatiecentrum bevindt zich bij de wegwijzerHet informatiecentrum bevindt zich naast de kerk, achter de grote souvenirwinkel van de Parochie.  U kan er terecht voor allerhande inlichtingen.  Op de balie staat een grote mand waarin u gebedsintenties tot Onze-Lieve-Vrouw kunt achterlaten.

Het informatiebureau in Medugorje is open van 8 tot 18 uur in de week en op zondag van 9 tot 14 uur.

 


Misintenties aanvragen

De PastorijOm een misintentie aan te vragen kan u terecht op de Pastorij.

 

 

 

 


Winkelen in Medjugorje

De oude souvenirwinkel bestaat nog steeds

Souvenirs

Souvenirs kunt u aanschaffen in de talloze winkeltjes langs de hoofdweg en elders in Medjugorje.  Naast de kerk bevinden zich de oude en de nieuwe officiële souvenirwinkels van de Parochie.  Vooral wanneer u muziek of DVD's wilt aankopen, adviseren wij deze shops omdat u er de zekerheid hebt geen haperende illegale kopie te kopen.

De winkel Tiberias richt zich vooral op Duitse pelgrims maar is toch beslist een kijkje waardEen bijzondere vermelding verdient de winkel Tiberias.  De zaak onderscheidt zich door mooie, originele en kwalitatieve religieuze voorwerpen.  Tevens een groot aanbod aan Duitstalige boeken.  Beslist een kijkje waard. Eén van de weinige zaken die bovendien de zondagsrust respecteren.

De winkel bevindt zich op de hoofdweg tussen de kerk en de Krizevac, aan je linkerzijde. 

Nederlandstalige boeken

De souvenirwinkels van de parochie verkopen ook enkele Nederlandstalige boeken:

 • 'Geef mij je gewonde hart' - E.P. Slavko Barbaric
 • 'Bidt met het hart' - E.P. Slavko Barbaric
 • 'De zieners getuigen'
 • 'God de Vader roept u'
 • 'Ik ben je Moeder'
 • 'Een uitnodiging om te bidden'
 • 'De oproep van Onze Lieve Vrouw vanuit Medugorje' - Mirjana Stanislava Vasilj

Dit laatste boek is ook te koop in het stalletje op weg naar het graf van Pater Slavko.  Op diezelfde plaats kan u ook 'Wees mijn getuigen' van Pater Kresimir Sego kopen.

Bij het weeshuis 'Dorp van de Moeder' zijn te koop:

 • 'De oproep van Onze Lieve Vrouw vanuit Medugorje' - Mirjana Stanislava Vasilj
 • 'Geef mij je gewonde hart' - E.P. Slavko Barbaric
 • 'Parels van het gewonde hart' - E.P. Slavko Barbaric
 • 'Medjugorje School der liefde' - E.P. Slavko Barbaric

Geen boeken in het "Vlams" te vinden in deze winkel

Een bijzondere aanbeveling wanneer het om Nederlandstalige Medjugorjeboeken gaat is 'Medugorje - De Boodschap' van Wayne Weible.  In België en Nederland verkrijgbaar bij de boekhandel onder ISBN 9066659890 of te bestellen op Medjugorje.nl

Tot slot nog vermelden dat de boekhandels "Devotions - Catholic Books" pretenderen boeken te verkopen in het "Vlams" (sic).  Wij hebben er geen enkele Nederlandstalige publicatie kunnen ontdekken.

Supermarkt

Supermarkt Konzum Medjugorje

Voor de aankoop van levensmiddelen kan men terecht in de supermarkt Konzum, langs de hoofdweg naar Medjugorje.  Als men Medjugorje verlaat vanaf de kerk, maakt de weg een bocht van 90 graden bij het hoofpostkantoor.  Na deze bocht bevindt de supermarkt zich een weinig verder aan uw linkerkant.  Openingsuren: Ma-Zat 7-21u, Zon 7-10u.

Tussen de kerk en de hoofdweg richting Krizevac ligt supermarkt Namex, zelfde openingsuren als Konzum.

De souvenirwinkeltjes in Medjugorje rekenen 1 euro aan voor een flesje frisdrank van 50cl.  In deze supermarkten betaal je slechts de helft. 

Kledingwinkel onder Hotel Dubrovnik, vlakbij de kerkGoedkope merkkleding

Minder bekend is dat men in Medjugorje ook heel voordelige merkkleding kan aankopen.  Een polo die hier bij ons 70 euro kost, wordt in Medjugorje verkocht aan 22 euro (effen van kleur) of 30 euro (meerkleurig).  Zelfde kwaliteit.  Let op de winkels van het merk "Mondo", langs beide zijden van de hoodfweg, vlakbij de kerk.


Noodgevallen

Het reddingsteam van HGCS Citluk-MedjugorjeBij medische noodgevallen kunt u beroep doen op het vrijwillig medisch personeel in de Hulppost van de Maltezerorde, aan de parking achter het Buitenaltaar.

In de zomermaanden is de dienst bemand van 9.00 uur tot 19.00 uur. Volg de bordjes "Malteška pomoć".

Noodnummer van de Maltezers: +387 36 650 201
Noodnummer tijdens de nacht: Ambulance Čitluk - Tel 124
Noodnummer op de bergen: Reddingsteam HGSS Čitluk - +387 63 554 433

Voor priesters


Het huis van ziener Ivan Dragicevic

De priesters die naar Medugorje gaan, moeten hun celebret meebrengen.  Ze bieden zich daarmee aan op de informatiedienst en krijgen dan een pasje als bewijs dat ze mee mogen concelebreren en biecht mogen horen.


Als Ivan, de ziener, in Medugorje is mogen de priesters zich met hun pasje aanbieden om in zijn privé-kapel aanwezig te zijn bij de Verschijning.  Aanbieden om 18 uur.


Het huis van Ivan bereikt u als volgt: komt men naar beneden aan het Blauwe Kruis, dan linksaf richting Cenacolo, vervolgens de eerste straat rechts.

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish