Priester Giuseppe Sometti (rechts) en Gianni Bovo (links)Priester Giuseppe Sometti uit Italië werkte de afgelopen 40 jaar als missionaris in Brazilië. Hij sprak op Radio Mir Medjugorje over zijn werk in de missies en zijn eerste bezoek aan Medjugorje in 1985.

Priester Giuseppe vertelde dat hij gelukkig was toen hij het nieuws vernam over de Verschijningen van de Gospa, maar tegelijk ook kritisch omdat hij paranormale verschijnselen bestudeerde. Nu werkt hij met verslaafden en verlaten kinderen. Over dit werk zegt hij: "Ik reisde naar eilanden waar mensen woonden die aan de meest verschrikkelijke kwalen leden. Ik trachtte hen medische hulp te bieden. Deze mensen lieten zich in met tovenarij en zwarte magie. Daarom ging ik vijf jaar lang psychologie en parapsychologie studeren zodat ik hen beter kon begrijpen.

Ik reisde naar tal van plaatsen in Brazilië en hielp de mensen duidelijk maken dat ze niet af te rekenen hadden met geesten maar met iets in hun onderbewustzijn. Toen ik aankwam in Sao Paolo zag ik een wereld van drugs en verloren kinderen. Dat heeft me sterk aangegrepen. Ik vroeg me voortdurend af wat Jezus zou doen als Hij hier was in mijn plaats. Toen begon een revolutie in mij. Ik verlangde werkelijk te voelen wat God van mij vraagt."

In dat jaar kwam Giuseppe zeven keer (!) naar Medjugorje en bracht veel mensen naar hier. "Ik begreep onmiddellijk dat hier iets bijzonders plaatsvond. Ik was erg ontroerd over mijn vriendschap met pater Slavko. Medjugorje brengt zoveel goede vruchten voort. Na het zien van die verlaten kinderen en na het nemen van een Sabbatjaar nadat ik met pater Slavko gesproken had, besloot ik mezelf geheel en al te wijden aan het werken met kinderen. Ik bereik nu 80.000 kinderen en voer het beheer over 13 opvangtehuizen. We hebben deze kinderen scholing gegeven en hebben hen een vak geleerd."

Gainni Bovo is een bekeerling uit Padua en kwam samen met priester Giuseppe naar Medjugorje. Hij vertelt: "Ik ontmoette priester Giuseppe 20 jaar geleden en help hem nu. Ik heb zelf een bekering meegemaakt en kwam al enkele keren naar Medjugorje. Het was een diepe vreugde te voelen hoe mijn hart zich opende. Dit is een plaats van gebed en bekering als gevolg van de sterke aanwezigheid van de Heilige Maagd."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish