"Het is onmogelijk onbewogen te blijven hier"

De Poolse groep in hun bijzondere togaAan het begin van september zijn er groepen van over de hele wereld in Medjugorje: België, Frankrijk, Italië, Engeland, de VS, Canada, Libanon, Spanje, Panama, Slovakije, Malta, Albanië, Hongarije, Roemenië, Tsjechië, Slovenië, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Ierland, Polen,...

Een bijzondere Poolse groep nam deel aan het avondprogramma.  Zij droegen een speciale toga (zie foto).

Christina Georgotas uit New Jersey vertelt hoe haar leven helemaal veranderd is sinds ze in 2008 over Medjugorje hoorde spreken: "Ik kende Medjugorje vroeger niet en ik wist niets van de Verschijningen omdat ik ongelovig was.  Mijn moeder toonde me een filmpje van een Verschijning aan Mirjana en toen gebeurde er iets heel vreemds in mij.  Ik verlangde om naar hier te komen en in juni 2010 lukte me dat voor het eerst.  Hier voel ik vrede en liefde.  Het is onmogelijk naar hier te komen en onbewogen te blijven met zoveel verhalen over bekeringen, liefde en de oproepen van Gospa."

De kracht van de Biecht is een hoogtepunt in Medjugorje

Priester Charles Colazzi uit New JerseyOok priester Charles Colazzi komt uit New Jersey en was voor de negende keer in Medjugorje.  Hij sprak over zijn leven, zijn roeping tot het priesterschap en zijn ervaringen in Medjugorje.  Hij kwam voor het eerst naar Medjugorje met een groep van jongeren toen hij zelf zestien jaar was.  Hij ervaarde dat moment al meteen de grote schoonheid van deze plaats.  "Ik ging als jongeman wel naar de Kerk maar was niet bijzonder aangetrokken tot het geloof.  Tijdens mijn bedevaart naar Medjugorje had ik een sterke gebedservaring die mij volkomen veranderd heeft.  Toen ik weer thuis was begon ik van het gebed te houden.  Ik nam tijd om Jezus te aanbidden in het Heilig Sacrament en bad elke dag de Rozenkrans."

Vier jaar later ging hij naar het seminarie en bij zijn volgende bezoek aan Medjugorje was hij reeds priester gewijd.  "Het is werkelijk prachtig.  Ik zou kunnen zeggen dat ik verliefd werd op Onze-Lieve-Vrouw en Jezus.  Iedereen ervaart het anders, soms is het een innerlijke genezing, een gevoel van geborgenheid en zich bemind weten, en soms ook wonderen.  Het is voor iedereen verschillend.  De Biecht in Medjugorje is heel typerend.  De mensen zijn echt helemaal veranderd wanneer ze terugkeren naar huis.  De meeste mensen die hier biechten voelen iets bijzonders.  Heel vaak is hun leven helemaal veranderd en voelt men de kracht van een goede Biecht over zonden waarmee men al twintig of dertig jaar rondloopt.  Voor mij als priester is dat een absoluut hoogtepunt hier in Medjugorje; het is zo prachtig en nodig", zei priester Colazzi.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish