Bosnisch-Zwitserse leren Jezus aanbidden op Jongerenfestival 

Matea en Josipa Antunovic uit ZwitserlandTer gelegenheid van Moederdag kwamen vijf leden van de familie Antunovic naar Medjugorje. Het gezin woont in Locarno, in het kanton Tessin in Zwitserland maar komt oorspronkelijk uit Ođaci in Bosnië. Vader en kinderen Antunovic besloten mama te verrassen met een bedevaart naar Medjugorje voor Moederdag. Mama Antunovic draagt haar bedevaart op aan God uit dankbaarheid voor zoveel verkregen genaden.

Zusjes Matea en Josipa werden geïnterviewd op Radio Mir Medjugorje en zegden: "Al vanaf wij klein waren, werden we gelovig opgevoed, met dank aan onze overleden oma die veel voor ons gebeden heeft en die ons het geschenk van het rozenkransgebed geleerd heeft. Tot enkele jaren geleden waren wij ons niet bewust van het geloof. We hadden veel vragen, zoals zoveel jongeren in Zwitserland. Het is daar heel moeilijk om het geloof te beleven, vooral voor de jeugd.

Nadat we het Sacrament van het Vormsel ontvangen hadden, gingen we nog maar zelden naar de kerk. Toch ontstond bij ons een verlangen om naar Medjugorje te komen, dat was nadat we verscheidene keren gevallen waren en fouten maakten. In 1998 kwamen we voor de eerste keer naar hier. Onze ouders wilden naar hier komen om de Gospa te bedanken voor alles wat zij ontvangen hebben." Josipa vertelt hoe zij zich herinnert dat de Gospa hen vanaf dan als moeder bijstond: "Zij helpt ons in ons leven, en hoewel wij fouten maakten, bleef altijd het verlangen om de leegte in ons leven met iets te vullen. Mijn zus en ik wilden graag naar Medjugorje komen. Ik weet zeker dat het op uitnodiging van de Gospa is dat wij hier vandaag terug zijn."

De zussen vertelden ook dat zij vorig jaar voor de eerste maal deelnamen aan het Jongerenfestival: "Dat was een prachtige ervaring. Ik werd zo geraakt door de getuigenissen en de catechese. Ik opende mijn hart en kon voor de eerste keer Jezus aanbidden. Daarvoor kende ik de Aanbidding helemaal niet. Ik ben Gospa dankbaar want zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Het was alsof mijn geloof slapend was voordien. Onze familie en vrienden zien hoe wij veranderd zijn, en gelukkiger geworden zijn!" Matea voegt er nog aan toe dat er geen woorden zijn om te beschrijven hoe zij zich voelt in Medjugorje. "De vrede die je hier voelt is zo bijzonder."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish