"De plicht om te bidden voor alle pelgrims"

Bidden op de PodbrdoBehalve op vrijdag- en zondagavond beklimmen de jongeren van Medjugorje tijdens de Vasten elke avond de Verschijningsberg om 20u30 om er de Rozenkrans te bidden. Radoslav Šego, één van de initiatiefnemers, was te gast op Radio Mir Medjugorje en vertelde hoe ze meer dan drie jaar geleden van start gingen met dit gebed. "Naar aanleiding van een ongeval tijdens de Vasten besloten wij om samen te komen op de Verschijningsberg voor het bidden van de Rozenkrans voor die jongen en zijn familie. Tot op vandaag beklimmen we nog steeds de Verschijningsberg. Tijdens de Vasten en in de Advent gaan we elke avond naar boven, gedurende het jaar doen we dat twee keer per week.

Wij bidden voor de vrede, zoals de Gospa ons vraagt. We bidden ook voor priesters, religieuzen en voor Medjugorje. En uiteraard ook voor onze persoonlijke intenties. Ik geloof dat wij als parochianen de plicht hebben om te bidden voor alle pelgrims die naar Medjugorje komen. We trachten de oproep van Onze-Lieve-Vrouw te beantwoorden en zo goed mogelijk te leven volgens haar Boodschappen. Hopelijk mag het de start zijn van iets mooiers", zei Radoslav die ook nog iedereen uitnodigde om de groep te vergezellen, 's avonds op de Podbrdo.

"Voel hier de aanwezigheid en de bescherming van de Heilige Maagd"

"Medjugorje is een Heilige plaats"Veel pelgrims verkiezen deze kalmere periode voor een vredige bedevaart in Medjugorje. Zo waren er onlangs groepen uit Frankrijk, Engeland, Hongarije, Zuid-Korea, Italië, Spanje, de VS en Polen.

Priester Krystian Strycharski was te gast op Radio Mir. Vier jaar geleden werd hij priester gewijd en dient nu in de parochie van de Goddelijke Voorzienigheid in Wilanow, Polen. Hij kwam met een groep van pelgrims naar Medjugorje, maar zijn eerste bedevaart dateert al van 17 jaar geleden. "Ik kwam naar hier op oudejaarsavond. We brachten dagenlang door in gebed en lofprijzing en sindsdien kom ik ieder jaar naar hier. Het belangrijkste is dat de Heilige Geest met ons is. Dit is een plaats van vrede en iedere keer wanneer ik hier ben voel ik de aanwezigheid en de bescherming van de Heilige Maagd.

Wanneer ik hier ben, tracht ik mijn relatie met Jezus te verdiepen. Ik bestijg de Kruisberg en bid de kruisweg. Elke station raakt me ten diepste. Medjugorje is een gezegende plaats waar veel harten zich openen en mensen hun roeping ontvangen. Wij, priesters, kunnen ons geloof hier versterken, in het bijzonder wanneer we al die pelgrims zien, als een geschenk van God. Wij voelen hier werkelijk de genade van God aan het werk, het duidelijkst wordt dat in de biecht.

De mensen uit mijn groep vergelijken Medjugorje als zijnde het Heilig Land in Europa. Velen van hen hebben zich hier bekeerd. Normaal bid ik een Rozenhoedje met mijn groep, maar waneer we hier zijn bidden we er drie per dag. We doen allemaal ons best om door Maria dichter bij Jezus te komen. Ik zou jullie allen willen uitnodigen om naar deze Heilige plaats te komen en om Jezus, die jouw leven verandert, werkelijk beter te leren kennen. Wij hebben allemaal nood aan de volheid der genade zoals Maria die had opdat wij mensen worden die vrucht voortbrengen. Het is daarom dat je naar hier zou moeten komen. Neem je rozenkrans ter hand, neem de Bijbel en trek wat tijd uit voor jezelf. Je zal jouw missie ontdekken, want dit is echt een Heilige plaats."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish