"Hier zijn we allemaal één"

Pelgrims uit Ierland in MedjugorjeAnn uit Ierland is voor de eerste keer in Medjugorje: "Een zus van me en enkele vrienden kwamen een paar jaar geleden naar hier. Allemaal hebben ze me aangespoord om ook naar Medjugorje te komen. Ik kom deels uit nieuwsgierigheid, maar toch ook omdat ik echt geloof dat de Gospa hier verschijnt. Het is wondermooi om hier zoveel jeugd te zien en de momenten van stilte te ervaren. Toen ik deze morgen op de Verschijningsberg was, voelde ik niets speciaals maar ik heb mensen gezien die zich eigenaardig gedroegen. Een meisje uit onze groep heeft ons verteld dat ze hier in Medjugorje een genade ervaren heeft waar ze reeds haar ganse leven van droomde."

Een andere pelgrim, Susan uit Ierland, vertelt: "Ik heb ervaren dat, behalve de Verschijningen, hier ook een zeer levendige Kerk te vinden is. Het is echt iets buitengewoons wat hier gebeurt. Ik voel de aanwezigheid van de Moeder Gods.

Ik ben ervan overtuigd dat deze pelgrimstocht mijn geloof zal versterken en zal regelmatig de rozenkrans bidden. Dat zal een positieve invloed hebben op mijn leven. De vruchten van Medjugorje zijn duidelijk: Medjugorje trekt mensen aan en welke taal men ook spreek of tot welke cultuur men ook behoort, hier zijn we allemaal één."

Pelgrims uit Imotski in Medjugorje

Een bedevaartgroep uit Imotski kwam naar MedjugorjeDe Sint-Franciscusparochie van Imotski (HR) organiseerde op zaterdag 17 oktober 2015 een bedevaart naar Medjugorje. "Onze parochie komt twee keer per jaar naar Medjugorje. Eén keer tijdens de vasten en een tweede keer in oktober.  Met 90 bedevaarders waren we in Medjugorje, samen met onze pastoor E.H. Zoran Kutlesa. Onze groep besteeg de Verschijningsberg en bad er de rozenkrans voor persoonlijke intenties.

Daarna volgden we het avondprogramma waarbij onze geestelijke leidsman hoofdcelebrant mocht zijn. We keerden dankbaar biddend huiswaarts", zo getuigde een deelnemer uit Imotski.

De Moeder van God is onze beste steun

Layousse uit Israël: "De Moeder van God is onze beste steun"De journalisten van Radio Mir spraken de voorbije dagen ook met de 27-jarige Layousse, een bedevaarder uit Israël. Hij kwam tijdens het Jongerenfestival deze zomer voor de eerste keer naar Medjugorje. "Er zijn veel leden van gebedsgroepen die naar Medjugorje komen. De leidsman van onze groep is de stichter van een Israëlische gebedsgroep in het Vaticaan. Onze gebedsgroep heeft als doel om de mensen dichter bij het geloof te brengen, met hen te spreken en hen tot God te bekeren. Zelf heb ik over Medjugorje horen spreken door een tante van me die hier al geweest is. Ik heb zelf altijd al in God geloofd maar in Medjugorje voel ik wat echt belangrijk is. Ik geloof dat God hier echt aanwezig is. Ik had dat nooit eerder zo gevoeld en ben God daar erg dankbaar voor."

De pelgrim blikte ook nog even terug op het voorbije Jongerenfestival: "Het jongerenfestival is echt op maat van tieners. Wij, jongeren, voelen ons vaak verloren in het geloof, ook in het christendom. Veel jongeren laten zich leiden door zaken en verlangens die Satan toestaan ons leven te beheersen. Als we ons terug willen oprichten, moeten we terug naar het geloof. De Moeder van God is daarin onze beste steun!"

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish