Gemeenschap 'Jongeren van de Moeder Gods' op bedevaart in Medjugorje

In oktober komen bedevaartgroepen uit de ganse wereld naar Medjugorje. In deze eerste dagen zijn er in Medjugorje pelgrims uit Italië, Polen, Portugal, België, Spanje, Argentinië, Vietnam, Zuid-Korea, Hongarije, Libanon, Duitsland, Oostenrijk, Ierland, de VS, Canada, Engeland, Frankrijk, China, Brazilië, Mexico, Roemenië, Slovakije en Oekraïne.

Grace El Hawa komt uit Libanon en was in 2013 voor de eerste keer in Medjugorje. Ze maakte een volledige bekering mee van haar geestelijk leven en geloofsleven. Ze had de gemeenschap 'Jongeren van de Moeder Gods' leren kennen en ontdekte hoe hun gebedsleven een vrucht van Medjugorje was: "De gemeenschap werd opgericht in 1998 om de jeugd van Libanon te verenigen rondom de boodschappen van de Koningin van de Vrede uit Medjugorje. Aanvankelijk was het een klein groepje dat samenkwam in de Stedelijke Universiteit van Libanon.

Oktober in MedjugorjeOktober in MedjugorjeOktober in Medjugorje

Met het bidden van de Rozenkrans in de geest van Medjugorje verwezenlijkte zich wat de Moeder Gods voortdurend van ons vraagt. Later werden ook bedevaarten naar Medjugorje georganiseerd. De gemeenschap groeide dag na dag en men nodigde ook schoolkinderen uit om hen de Rozenkrans te leren bidden. Aan de universiteit ontstonden meerdere gebedsgroepen en vanaf dan deinde de Gemeenschap langzaam uit over gans Libanon. Nu zijn er meer dan 50 kleinere groepen in diverse regio's in Libanon. Er zijn bijna 1.000 jongeren die met ons meebidden. Ons gebed is gestoeld op de geest van Medjugorje, zoals de Moeder Gods het van ons verlangt, met vijf geestelijke wapens in de strijd tegen Satan.

Onze samenkomsten beginnen met Rozenkransgebed, H. Mis en Aanbidding. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat al onze leden die al in Medjugorje waren, de geest van dit pelgrimsoord goed begrepen hebben. Onlangs heeft één van onze leden besloten om priester te worden. Enkelen die voordien atheïst waren, hebben in Medjugorje het geloof ontdekt."

Verliefd op Medjugorje en Herzegovina

Ook de leden van de gebedsgroep 'Hart van Jezus' waren de afgelopen dagen in Medjugorje. Ze namen deel aan het gebedsprogramma van de parochie en beklommen de heuvels in Medjugorje. De verantwoordelijke van de groep is muzikant Alan Hržica: "We zijn met drie autocars op bedevaart gekomen. Het was werkelijk prachtig! Zoals altijd mochten we getuige zijn van heel wat bekeringsverhalen hier in Medjugorje.

Tweemaal per jaar komen we naar hier. Onze bedevaart is goed combineerbaar met een bezoek aan onze gebedsbijeenkomsten in 'Kamenita vrata' in Zagreb (HR), waar de Gospa ons in grote aantallen verzamelt. Elke dinsdag komen we met 500 mensen samen om te bidden. We zijn allemaal verliefd op Medjugorje en Herzegovina. In mei volgend jaar komen we terug, als het God belieft."

De gemeenschap 'Hart van Jezus' in MedjugorjeDe gemeenschap 'Hart van Jezus' in MedjugorjeDe gemeenschap 'Hart van Jezus' in Medjugorje

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish