Retourtje Medjugorje per fiets

Radek Nikolic uit Krizevci in het noorden van KroatiëMedjugorjepelgrims reizen op uiteenlopende manieren. In de dagen voor de verjaardag van de Verschijningen sprak Radio Mir met Radek Nikolic, een man van 48 uit Krizevci (HR) op zowat 600 km van Medjugorje. Hij arriveerde op 22 juni na een fietsbedevaart van 5 dagen. Hij vertelde dat de reis niet gemakkelijk geweest was, maar toch vlot verliep dankzij het gebed. Al sedert het jaar 2000 komt Radek Nikolic naar Medjugorje en het was al zijn tweede fietsbedevaart: "Ik ben naar Medjugorje gekomen om God en de Gospa te bedanken voor alle genaden die mijn gezin reeds mocht ervaren. Onlangs had ik grote zorgen, maar ik besloot naar Medjugorje te gaan van zodra die overwonnen waren." Radek bleef een paar dagen in Medjugorje en keerde daarna opnieuw per fiets huiswaarts.

Pools voetbedevaarders brengen Barmhartige Jezus naar Medjugorje

De pelgrims van de Barmhartige JezusNa een voettocht van 70 dagen arriveerde een groepje van vijf bedevaarders op vrijdag 19 juni in Medjugorje. Zij hadden een bijzonder karretje bij zich waarop ze een drie meter grote afbeelding van de Barmhartige Jezus voorttrokken. Roman, één van hen, vertelde dat de tocht nog verder gaat naar Rome: "We begonnen onze bedevaart op 12 april en samen met deze afbeelding trekken we op dit karretje ook onze bagage en een tent voort. Wij maken deel uit van een groep van 25 personen die de wereld rondreizen. We gingen al naar het Heilig Land, Montenegro en Fatima, allemaal te voet. We stapten ook al door Cuba. Ons doel is alle plaatsen te bezoeken waar nood heerst naar de Barmhartige Jezus, daarom noemen we onszelf ook de Barmhartige Jezus-pelgrims.

Medjugorje is erg belangrijk voor het Poolse volk, zeker in deze tijd. We gaan verder naar Rome. Een Poolse bisschop heeft ons gezegd dat de Paus weet heeft van onze missie. We hopen hem persoonlijk te ontmoeten en hem een afbeelding te kunnen overhandigen om daarna terug te keren naar Polen. We bidden voor alle vervolgde christenen wereldwijd en voor de bekering van de daders."

De voorspraak van de Gospa vermag alles

Pelgrims op de VerschijningsbergOok Don Giuseppe Piva uit Vicenza (I) is op bedevaart in Medjugorje. Zijn weg als priester begon bij de Franciscanen van het Onbevlekt Hart van Maria, maar door zijn slechte gezondheid was hij genoodzaakt de orde te verlaten. Hij werkt nu als diocesaan priester in Palestina maar is afhankelijk van Rome. In 1986 studeerde hij af en kwam voor de eerste keer naar Medjugorje. "Ik ging in die tijd weliswaar naar de kerk en was misdienaar maar ik kan niet beweren dat ik een goed christen was die zijn geloof echt beleefde.

Na de biecht in Medjugorje openden zich nieuwe inzichten en perspectieven voor mij. Vanaf dat moment begon ik te dorsten naar God. Hoewel dat vroeger ook al wel het geval was, werd alles anders dankzij de hulp van de Heer. Spoedig begon ik meer te bidden en groeide het verlangen mijn leven aan God te wijden. Na een paar jaar ging ik theologie studeren. Ik heb dan een bezinningsperiode ingelast om mijn roeping te overwegen en mijn verhouding met God te verdiepen.

In het priesterseminarie werd helaas weinig gebeden. Ik ben dan een tijd naar Medjugorje gekomen, ik weet niet meer precies hoelang, ik denk zeven of acht maanden." In die tijd ging hij opnieuw meer bidden en opnieuw studeren. In 1999 werd Giuseppe Piva priester gewijd.

"Ik ben werkelijk gelukkig om priester te zijn en ben God dankbaar daarvoor. Ik probeer in mijn leven de Boodschappen van de Gospa na te volgen. In Medjugorje heb ik ervaren dat de Kerk heel vitaal is wanneer Jezus en Maria centraal geplaatst worden. Ik heb ervaren dat de voorspraak van de Gospa in het hart van God alles vermag", zo besloot pater Giuseppe.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish