Priester Pietro Paterlini: „Onder de indruk van de heuvels in Medjugorje”

E.H. Paterlini uit Italië: "Getuigevan vele vruchten van bekering in Medjugorje"Priester Pietro Paterlini uit het diocees Reggio Emilia Guastalla in Italië kwam naar Medjugorje. Hij hoorde in de jaren tachtig voor het eerst over Medjugorje spreken en kwam in december 2009 voor de eerste maal naar hier met een klein groepje parochianen. "Ik was al in verschillende Mariaheiligdommen in Italië en Frankrijk en verlangde ook naar Medjugorje te komen. Ik vond een diepe geest van gebed in Medjugorje. Wanneer je hier geweest bent, begin je op een eenvoudiger manier te bidden.

Ik was in het bijzonder onder de indruk van de Verschijningsberg waar we de Rozenkrans gebeden hebben en van de devotie bij de staties van de Kruisweg op de Kruisberg. Ik zou Medjugorje een grote school van gebed durven noemen", zei priester Pietro en hij voegde er nog aan toe dat hij getuige geweest is van vele vruchten van bekering in Medjugorje.

"Medjugorje heeft me geholpen te leven met het kruis"

Carla Nicolini uit ItaliëCarla Nicolini woont in Italië en werkt er al heel wat jaren als leerkracht en schooloverste. Zij kwam voor het eerst naar Medjugorje in 1986 maar kan zich daarvan niet zoveel meer herinneren. Het tweede bezoek vond plaats in 1999 en sindsdien keerde ze nog zowat 30 maal terug naar Medjugorje! "Het is hier zo geweldig. Al vanaf het begin begreep ik wat Medjugorje betekent en verlangde ik om Onze-Lieve-Vrouw meer en meer te leren kennen. Zij is hier zo sterk aanwezig. Het heeft me geholpen om te begrijpen wie ik ben en in 2010 besloot ik mijn geloften af te leggen. Sindsdien voel ik een mooie, intense vreugde ondanks alle moeilijkheden en kruisen die er ook waren.

Medjugorje heeft me geholpen om te leven met het kruis en hoe ik onder het kruis kan staan. Mijn leven is helemaal veranderd. Ik moet zeggen dat ik het eerste jaar van mijn geloften heel veel gekregen heb van mijn parochie. Er heeft zich in onze parochie een religieuze gemeenschap gevestigd van priesters die een Mariaal leven leiden. Dit bracht de geest van Medjugorje werkelijk tot leven in de plaats waar ik woon. Dat was zo een uitzonderlijke gave, iets wat wij verlangden maar waarvan we nooit hadden kunnen dromen dat het waarheid zou worden.

Ik zag dat Onze-Lieve-Vrouw door hun levenswijze zo dicht naar me toekwam. Tegelijk heeft Onze-Lieve-Vrouw ons nog een groot geschenk gegeven, namelijk de altijddurende aanbidding van het Allerheiligste Sacrament. Dit werd mogelijk dankzij de priesters die in onze parochie kwamen wonen en werken", besloot Carla.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish