"Zo gauw ik kan, kom ik terug"

De groep bedevaarders uit Brestovsko (BiH)77 bedevaarders uit de parochie van Brestovsko in Bosnië-Herzegovina kwamen deze maand naar Medjugorje. Nauwelijks aangekomen, beklom de groep de Kruisberg. Onderweg werd de Kruisweg gebeden en op de top het Rozenkransgebed. Daarna ging het naar de Verschijningsberg. Pastoor Damir Pavić ging voor in de Avondeucharistie van 18 uur.

Na afloop van de bedevaart getuigde een deelnemer: "Ik voelde mij heel goed op de Verschijningsberg, ik voelde mij vervuld met de liefde van God. Ik had nooit kunnen denken dat deze plaats zo mooi is. Toen ik bij het beeld van de Gospa kwam, voelde ik iets onbeschrijfelijks, iets wondermoois. De liefde van God heeft me versterkt en me geholpen mijn geloof te bewaren. Zo gauw ik kan, kom ik terug naar Medjugorje", besloot een jonge parochiaan uit Brestovsko.

Zuid-Afrikaanse priester voor de tweede maal op Medjugorjebedevaart

Eerwaarde priester Mduduzi McHunuUit Zuid-Afrika kwam priester Mduduzi McHunu voor de tweede maal naar Medjugorje. Hij behoort tot de orde van de Oblaten van de Onbevlekte Maagd Maria. In een gesprek op Radio Mir Medjugorje vertelde hij dat hij in 1999 voor de eerste keer van Medjugorje gehoord heeft.

"Ik ben ervan overtuigd dat deze plaats heel bijzonder is uitverkozen om een zekere vernieuwing van het geloof tot stand te brengen voor onze tijd. Ook in mijn land zijn er veel mensen die denken dat zij alles kunnen zonder God. Wij noemen dat een crisis van het geloof. De liefde die de Moeder Gods ons schenkt in Medjugorje toont ons hoe we kunnen terugkeren naar ons geloof, naar God en naar zijn Zoon Jezus", zo zegde eerwaarde heer Mduduzi uit Zuid-Afrika.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish