Brendan Romann uit FloridaBrendan Romann is een bedevaartganger uit Florida die voor het eerst naar Medjugorje gekomen is. Hij wilde vroeger al op bedevaart komen, maar kreeg de gelegenheid niet. Hij beschrijft hoe bijzonder het is in Medjugorje te zijn. Hij nam deel aan het seminarie voor artsen en medisch personeel dat eind mei in Medjugorje plaatsvond. Hij zit in het tweede jaar van de artsenopleiding en hoopt zijn doel om dokter te worden te kunnen waarmaken.

"Dit seminarie helpt me te begrijpen dat men patiënten niet enkel met geneesmiddelen moet helpen, maar ook geestelijk moet bijstaan. Wij moeten de ganse mens bijstaan en ook de ziel helpen, iets wat met medicijnen alleen niet lukt", aldus Brendan.

Uit het Caraïbische Barbados kwam Rachel Deen naar Medjugorje. Voor haar is het reeds de twaalfde Medjugorjebedevaart, maar de eerste deelname aan het medisch seminarie. "Ik las een uitnodiging en overwoog of het seminarie me kon helpen bij de uitoefening van mijn beroep en roeping. Mijn roeping is de zieken te helpen en hen wat liefde te geven.

Ik herinner me niet meer wanneer ik voor het eerst van Medjugorje gehoord heb maar ik was hier in 1998 en dat was het mooiste jaar van mijn leven. Hoewel mijn vader dat jaar overleden is, heb ik zoveel genade van de Hemel verkregen dat ik wel moést komen naar dit bijzondere oord. Ik houd van mijn werk en zie het ook als een geschenk. Mijn werk valt me niet zwaar omdat ik geen grote beslissingen moet nemen, maar voor collega's die wel zwaarwichtige beslissingen moeten nemen is het beslist niet eenvoudig."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish