"Medjugorje is vrede, vreugde en liefde vinden"

Medjugorje... niet te beschrijvenIn deze Mariamaand komen opnieuw veel bedevaartgroepen naar Medjugorje. De voorbije dagen werden groepen gezien uit België, Duitsland, Oostenrijk, Ierland, Engeland, de VS, Canada, Italië, Frankrijk, Polen, Spanje, Argentinië, Brazilië, Oekraïne, Hongarije, Litouwen, Libanon, Z.-Korea, Zweden en Noorwegen.

Het Informatiecentrum in Medjugorje kon met enkele pelgrims spreken. Uit Rijeka (HR) komt Zdenka. Zij is voor de derde keer in Medjugorje en vertelt: "Ik was hier vorig jaar met onze parochie en we kwamen ook al eens met ons gezin. Hier vind ik vrede en mijn wens is die vrede mee nemen naar huis, naar ieder die ik ontmoet."

Marija uit Nova Gradiska in Kroatië organiseert bedevaarten en komt vier- tot vijfmaal per jaar naar Medjugorje. "Medjugorje kan je niet beschrijven. Hier vind je vrede, vreugde en liefde. Mensen ervaren hier genezing!"

Bemoedigende woorden van een jonge Ier 

Wijze woorden van Iers student Peter O'BrienRechtenstudent Peter O'Brien komt uit Cork in Ierland. Het is zijn vierde bedevaart naar Medjugorje. De eerste keer was met een vriend, een priester, die hem trakteerde op een bedevaart. "Ik was een week hier en hoewel ik voordien al gehoord had van Medjugorje, kon ik me niet voorstellen wat hier inderdaad gebeurt. Na mijn thuiskomst ervaarde ik een diepe bekering en vanaf dan werd ik erg geïnteresseerd in het katholieke geloof, de H. Mis en de Biecht. Gelukkig zijn mijn vrienden ook gelovig. Eén van hen wilde ook naar hier komen na wat ik meegemaakt heb. Ik sprak ook met andere mensen over Medjugorje en zij willen nu ook naar hier komen.

Wat het zo bijzonder maakt is hoe het katholieke geloof hier beleefd wordt en hoe men ons hier vertelt dat God het voornaamste is in het leven, samen met Jezus en onze Hemelmoeder. Zij zijn het belangrijkste in ons leven en zonder Hen zou het leven zinloos zijn. Soms kunnen we ontmoedigd zijn wanneer we rondom ons kijken, met alles wat er de laatste jaren gebeurt zoals oorlogen en conflicten. Er is zoveel dat op een negatieve manier verandert... een vastberaden geloof bewaren lijkt me zeer, zeer belangrijk omdat het ons helpt deze tijd van beproeving te doorstaan."

Huis geschonken aan Mary's Meals

John McKenzie schonk een huis aan Mary's Meals!Reporters van Radio Mir Medjugorje spraken met John McKenzie, een bedevaarder uit Schotland. Hij was voor de tweede keer in Medjugorje. "Men heeft me jarenlang trachten te overtuigen om naar Medjugorje te komen, maar pas in oktober vorig jaar kwam ik voor het eerst naar hier. Die eerste bedevaart was met een groep uit Craig Lodge in Dalmally. Dalmally is een klein, mooi gelegen dorp in Schotland. Craig Lodge is een zeer mooie plaats waar onze familie zich gevestigd heeft nadat we teruggekomen zijn uit Medjugorje bij het begin van de Verschijningen.

Mijn familie heeft het huis overgelaten aan Mary's Meals, ik ben goed met hen bevriend. Hier is het allemaal begonnen en nu bereiken we zo'n 800.000 kinderen per jaar", zo vertelde John. Hij voegde er nog aan toe hoe heerlijk het is om in Medjugorje te zijn: "Ik wist niet goed waar ik heenging. De eerste dagen zag ik de vreugde en opwinding in het gelaat van de mensen maar zelf voelde ik me niet zo goed. Maar toen gebeurden er tijdens mijn verblijf een paar eigenaardigheden. Zaken waarover je soms leest, maar die je zelden meemaakt.

Wanneer we hier eens rondkijken zien we veel tevreden en relatief gelukkige mensen die bidden. Dat kan alleen maar goeds brengen aan de wereld. Daarom ben ik er zeker van dat hier echt iets gebeurt."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish