Genezen van innerlijke wonden

Dijana Rosandic uit RijekaBibliothecaresse Diana Rosandić uit Rijeka (HR) sprak op Radio Mir Medjugorje over de ontdekking van het geloof en de vrede in Medjugorje. Diana groeide op in een Goddeloos gezin. Door een buitengewoon toeval in haar kindertijd ontving zij alsnog de Sacramenten en leerde ze God kennen, ja ontdekte ze uitgerekend in Medjugorje het ware geloof en de ware vrede.

"In ons gezin was er geen plaats voor de H. Mis op zondag, noch voor een gebed wanneer we aan tafel gingen. Kerstmis werd enkel maar gevierd omwille van de gezelligheid. Toen ik de Sacramenten ontving, was ik vol vreugde. Daarna geraakte ik terug op de dool.

Ik leerde al snel een hele lieve man kennen, met wie ik dan ook getrouwd ben. Hij was fotograaf en schrijver. Hij was net aan zijn tweede boek aan het werken, waarin hij schreef over de geheimen van Medjugorje. Hij werd ziek en in 1985 gingen we naar Medjugorje. Het was mijn eerste kennismaking met Medjugorje, samen met mijn zieke man", vertelde Diana op Radio Mir. Ze voegde er nog aan toe dat zij haar belevenissen in Medjugorje verwerkt heeft in een roman.

"Mijn man kon de Verschijningsberg niet meer beklimmen. Korte tijd later is hij gestorven. Ons bezoek aan Medjugorje heeft een diepe wonde geslagen. Ik heb er geknield gebeden en naar genezing verlangd, maar het heeft niet mogen zijn. Maar dat alles was mijn eigen verlangen. God had duidelijk andere plannen. Ik kon het niet aanvaarden. Ik kon daarom ook lange tijd Medjugorje niet aanvaarden", zegt Diana.

Enige tijd later werd zij door vrienden uitgenodigd om mee te gaan naar het Jongerenfestival in Medjugorje. "Na een tijdje de boot afgehouden te hebben, ging ik uiteindelijk toch mee en daar deed ik een nieuwe, heerlijke ontdekking. Zoveel mensen! Op dat moment werd ik genezen van de wonde van mijn eerste ervaring in Medjugorje. Ik besloot om vaker het Jongerenfestival te bezoeken. Hier vind ik vrede, niemand die me hier afwijst. Hier vind ik christelijke naastenliefde", getuigt de pelgrim uit Rijeka.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish