De eerste keer in Medjugorje

Blanka uit Tsjechië kwam voor het eerst naar MedjugorjeHet informatiebureau in Medjugorje registreerde bij het begin van 2014 bedevaartgroepen uit Polen, Slovakije, Tsjechië, de VS, Italië, Korea, China, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Argentinië.

Blanka uit Tsjechië kwam voor het eerst naar Medjugorje. Ze is ontzettend dankbaar dat haar wens in vervulling ging. In de jaren '90 hoorde ze voor het eerst van Medjugorje en de Verschijningen van de Gospa maar ze besloot toen nog niet naar hier te komen. Nu was de tijd er wel rijp voor, zegde ze. De Koningin van de Vrede heeft haar en de andere pelgrims uitgenodigd naar hier in Medjugorje te komen.

Per fiets van Spanje naar Medjugorje

Fietser Bosco Gorbena uit SpanjeMet de meest uiteenlopende vervoermiddelen komen pelgrims naar Medjugorje. Medio december 2013 bezocht een interessante bedevaarder Medjugorje. De 24-jarige Bosco Gorbena kwam helemaal uit Spanje met de fiets naar Medjugorje. Hij was meer dan drie maanden onderweg.

Het doel van zijn bedevaart was zichzelf en God beter te leren kennen. "Ik ben op 28 augustus vertrokken, vlak nadat ik mijn studies als dierenarts voltooid had. Mijn doel was eigenlijk om naar Turkije te reizen en onderweg Medjugorje te bezoeken. Mijn ouders waren hier ook al en hadden me erover gesproken. Ook mijn oom en tante kwamen reeds naar hier en hebben me over Medjugorje verteld.

Uiteindelijk geraakte ik niet tot in Turkije maar slechts tot in Medjugorje. Het was een zeer mooie reis. De mensen waren verwonderd om me met zoveel bagage te zien fietsen. Ze kwamen me vragen waar ik woon en waar ik naartoe ging", zo zei de jonge pelgrim uit Spanje. Hij zei ook nog ontroerd te zijn dat het geloof zo leeft in Medugorje, dat ziet men telkens weer.

Echtpaar Jozef en Maria uit Italië: Medjugorje is onze tweede thuis

Jozef (Giuseppe) en Maria uit ItaliëHet echtpaar Giuseppe Magnoni en Maria Luigia Giochin organiseert bedevaarten van Italië naar Medjugorje. Ze hebben drie kinderen, een gehuwde zoon, een zoon die priester is en een dochter die kloosterzuster is. Ze getuigen dat de roeping tot het religieuze leven van hun beide kinderen te danken is aan Medjugorje, terwijl hun gehuwde zoon en zijn vrouw mekaar leerden kennen in Medjugorje.

Zelf hebben ze 25 jaar geleden een gebedsgroep opgericht. Giuseppe kwam tijdens de oorlog voor de eerste keer naar Medjugorje, zijn vrouw in het jaar 2000. Zijn eerste kennismaking met Medjugorje was ook een kennismaking met vluchtelingen en soldaten. "Wat mij erg aangreep, waren de soldaten die naar hier kwamen om vrede te vinden. Midden in de oorlog vonden we hier een oase van vrede. Toen ik terugkeerde naar huis was ik triest over de oorlog en hetgeen hier gebeurde, maar was tegelijk vol vreugde over de kennismaking met Medjugorje en de ontmoeting met de Gospa."

Zijn echtgenote Maria Luigia vertelt hoe het gezicht van haar man vol vreugde en vrede was toen hij terug thuiskwam uit Medjugorje. "Ik ben zelf niet meegeweest naar Medjugorje maar ik heb Medjugorje wel beleefd. Het schrikte mij af om pelgrims naar Medjugorje te brengen, ik moest eerst een geestelijke geboorte doormaken. Pas in het jaar 2000 hebben we een eerste bedevaart georganiseerd. Toen ik hier voor de eerste keer kwam, leek het alsof ik al vaak hier was.

Ik begon met dank te zeggen voor de roeping van onze dochter. In de eerste jaren kwamen we één keer per jaar, maar later begonnen we elke maand naar Medjugorje te komen. Medjugorje is onze tweede thuis geworden en de vruchten zijn enorm." Elk jaar in november organiseert het echtpaar een bedevaart voor jongeren naar Medjugorje.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish