Zalige Paus Johannes Paulus II leefde naar de Boodschappen van Medjugorje"Zalige Paus Johannes Paulus II wilde leven volgens de Boodschappen van Medjugorje.  Hij zegende rozenkransen voor de zieners en nam regelmatig het Medjugorjeboek van een priester ter hand om de Boodschappen te bestuderen", zo getuigde Marija Pavlovic-Lunetti recent op een gebedsdag in Sacramento, California (USA).

“De Paus beleefde de Boodschappen met veel enthousiasme”, zei Marija Pavlovic.  “Hij deed dit met een boek over Medjugorje.  Ik ken een priester die zijn roeping te danken heeft aan Medjugorje en die in het Vaticaan gewerkt heeft.  Deze priester, Don Stefan, had een boek bij zich waarin de Boodschappen van de Heilige Maagd uit Medjugorje staan.  Van tijd tot tijd verdween dat boek in het Vaticaan.  Meermaals vroeg de priester aan een zuster die dicht bij de Paus stond waar zijn boek naartoe was.  De zuster begon dan te glimlachen en zei: “Het is in het bureau van de Heilige Vader”.

“Ik kon dat boek moeilijk terugvragen omdat het van mij was”, zei Don Stefan.  De priester zei me dat hij gezien heeft hoezeer Johannes Paulus II de Boodschappen van Medjugorje is gaan waarderen.  Talloze keren is Don Stefan naar Medjugorje gekomen met rozenkransen die de Heilige Vader voor ons gezegend had”, zei Marija Pavlovic.

De zienster vertelde ook nog dat de Paus, telkens hij iemand ontmoette die sceptisch stond tegenover Medjugorje, aan Don Stefan vroeg om het verhaal van zijn roeping in Medjugorje te vertellen en daarbij de nadruk legde op het feit dat deze priesterroeping een geestelijke vrucht van Medjugorje is.

Zienster Marija Pavlovic op een eerdere conferentie in de Verenigde Staten“De Paus ontmoette veel mensen, kardinalen, bisschoppen en priesters.  Telkenmale er zich iemand uitsprak tegen Medjugorje en Don Stefan was aanwezig, zei de H. Vader: “Don Stefan, vertel uw roepingverhaal nog eens.”  Het was een grote vreugde voor ons in Medjugorje, dat de Paus de Verschijningen zo steunde”, zei Marija.

“Hij is werkelijk Maria’s Paus.  Wanneer Maria tot ons sprak, of de Paus sprak, hoorden wij heel vaak dezelfde taal, dezelfde Heilige Geest”, zo besloot de zienster haar getuigenis.

Link: http://www.bedevaart.net/paus-leefde-volgens-de-boodschappen-van-medjugorje.html

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish