Paus Johannes Paulus II in het Pauselijk vliegtuig van waaruit hij Medjugorje meermaals zegendePaus Johannes Paulus II wilde naar Medjugorje gaan, maar kreeg de gelegenheid niet.  Een Poolse priester zegt nu dat de Paus Medjugorje alsnog gezien heeft.  De Paus heeft de priester toevertrouwd dat, telkens wanneer hij naar het Oosten vloog, hij aan de piloot vroeg om over Medjugorje te vliegen zodat hij het dorp kon zegenen vanuit de lucht.

Medjugorje kreeg nooit Paus Johannes Paulus II te zien, maar de Paus zag wel Medjugorje.  Het vroeg enige creativiteit maar het liet hem toe om het dorp meer dan eens te zegenen, zo vertelde de Poolse priester E.H. Adamus Slawek aan een groep Italiaanse pelgrims op 19 oktober vorig jaar.

Het getuigenis van de priester werd geciteerd op de Facebookpagina Per Maria – Medjugorje e Diakonia.  Wanneer hij ook maar de kans had, vloog de Paus over Medjugorje om het dorp vanuit de lucht te zegenen.  Eerwaarde heer Slawek zegt dat de Paus hem dat zelf verteld heeft tijdens een private lunch in het Vatikaan.

Eerwaarde priester Adamus Slawek uit PolenPriester Slawek citeerde Paus Johannes Paulus II: "Ik ga ook naar Medjugorje, maar weet je hoe?  Wanneer ik naar het Oosten vlieg, vraag ik dat het vliegtuig over Medjugorje vliegt.  Ik zie de Madonna daar, vanuit de lucht, en zegen Medjugorje."  De priester voegde er nog aan toe dat hij zelf nog niet in Medjugorje geweest was toen de Paus hem dit vertelde.  De Paus spoorde hem dringend aan dat te doen.

De Paus zei: "Welaan, ga!  Want zelf kan ik niet.  Het is waar, ik zou wel kunnen als Paus, maar de Kerk moet voorzichtig zijn.  Toen ik nog Bisschop was en Pater Pio was nog in leven, ging ik hem ook opzoeken, ook al had de Kerk zich nog niet uitgesproken.  Maar ik ging toch omdat ik nog meer vrij was.  Nu sta ik op een piëdestal en kijkt iedereen naar me.  Daarom moet ik voorzichtig zijn."

Bron: http://www.medjugorjetoday.tv/8931/pope-blessed-medjugorje-from-the-air - Vertaling: Bedevaart.net

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish