De briefomslag en inhoud die Alicia Italiani ontving van Paus FranciscusToen Alicia Italiani uit Erie in Pennsylvania (VS) een brief schreef naar Paus Franciscus om te vragen of haar geloof in de Boodschappen van Medjugorje aanvaardbaar is voor de Kerk, overtrof het antwoord haar verwachtingen. Zij ontving een medaille van Medjugorje met een briefje dat deze Paus de medaille persoonlijk gezegend heeft.

Paus Franciscus stemt in met de Boodschap uit Medjugorje, hoewel hij nog steeds uitspraak moet doen over de authenticiteit van de Verschijningen. Begin mei zegende de Paus persoonlijk een medaille van Medjugorje en stuurde het kleinood naar een Amerikaanse vrouw die hem gevraagd had of de Boodschap van Medjugorje in overeenstemming is met de katholieke Kerk.

"Enkele maanden geleden schreef ik een brief naar Paus Franciscus om zijn zegen en gebed te vragen voor mijn gezin en mezelf. Ik heb een devotie voor Onze-Lieve-Vrouw van Medjugorje en denk dat, ongeacht de goedkeuring van de Verschijningen in Medjugorje, bidden en vasten en elke devotie voor onze Hemelmoeder goed is en God behaagt. Maar toch wilde ik weten of het oké was om net déze Boodschappen te volgen, gewoon omdat er zoveel verwarring is in de Kerk rond deze devotie", zo vertelt Alicia Italiani aan The Spirit of Medjugorje.

"Op 6 mei ontving ik een antwoord. Het werd me toegezonden door de Pauselijke Nuntius in de Verenigde Staten maar kwam van Paus Franciscus. In de omslag stak een medaille uit Medjugorje, een medaille van de H. Aartsengel Michaël en twee gebedsprentjes: één met een afbeelding van Sint-Franciscus en één van Paus Franciscus biddend voor de vrede. In een nota staat dat de medailles gezegend werden door Paus Franciscus! Het was zo bemoedigend, ik wilde mijn verhaal delen", zei Alicia Italiani.

Sommigen verwachten het nog dit jaar, maar feit is dat van Paus Franciscus vroeg of laat een uitspraak over Medjugorje verwacht wordt. In januari beëindigde een internationale Commissie van het Vaticaan een vier jaar durend onderzoek en bracht het hiervan verslag uit bij de Congregatie voor de Geloofsleer. Zowel de inhoud, de verdere procedure als de timing zijn niet vrijgegeven.

Bron: http://www.medjugorjetoday.tv/10396/pope-francis-blessed-medjugorje-medal

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish