Mgr. Henryk Hoser benoemd tot Visitator in MedjugorjeOp 31 mei 2018 heeft Paus Franciscus aartsbisschop-emeritus van Warschau-Polen, Mgr. Henryk Hoser, aangesteld tot Apostolisch Visitator voor Medjugorje, en dit voor onbepaalde duur.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar dit uitvoerig artikel uit het Katholiek Nieuwsblad.

Pater Miljenko Šteko, Provinciaal van de Franciscanen in Herzegovina en voormalig onderpastoor van Medjugorje heeft in een verklaring op de officiële website van de parochie een woord van dank aan Paus Franciscus en een warm welkom aan Aartsbisschop Hoser uitgesproken: "Ik ben blij dat ter gelegenheid van deze verklaring, namens de Herzegovinese Franciscaanse Provincie, die met haar leden in dit deel van de Kerk belast is met de zorg voor Medjugorje, mijn oprechte woorden van dankbaarheid mag uitspreken aan het Opperste Leergezag, Paus Franciscus, die de leiding heeft over het hoogste, onmiddellijke en algemene pastorale gezag in de Kerk.

Met hetzelfde respect en dezelfde loyaliteit wensen we de huidige Speciale Gezant van de Heilige Stoel voor Medjugorje te begroeten, Zijne Excellentie, Aartsbisschop Henryk Hoser, is nu tot Apostolische Visitator benoemd met een speciale rol en autoriteit.

Het is aan de aangewezen Aartsbisschop om alle autoriteit en bestuur van zijn missie te gebruiken, om alle zaken betreffende de rol en de missie die hem door de Heilige Vader zijn toevertrouwd, te verduidelijken.

Pax et bonum! Vrede en alle goeds!
Pater Miljenko Šteko OFM, Provinciaal"

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish