Pater Slavko Barbaric herdachtDinsdag 24 november werd in Medjugorje de vijftiende verjaardag van de geboorte van Pater Slavko in de Hemel herdacht. Pater Mate Dragicevic was hoofdcelebrant, bijgestaan door 35 concelebrerende priesters. In zijn homilie sprak pater Mate over het leven en de persoon van pater Slavko: "Deze avond kijken we met dankbaarheid naar onze broeder Slavko die ons 15 jaar geleden verlaten heeft. 'Jezus is mijn God, ik aanbid Hem, ik leef voor Hem. Hij is mijn alles, mijn kracht, mijn steun, ik dien alleen Hem, onder de mantel van de Hemelmoeder Maria.' Dat was zijn diepe overtuiging en alles waarvoor hij leefde.

Door zijn dagelijks gebed op de Verschijningsberg en de Kruisberg, tijdens de vele uren aanbidding van het Heilig Sacrament en Kruisverering, en door het bemediteren van Gods Woord en de Boodschappen van Moeder Maria, verwierf pater Slavko een Goddelijke wijsheid voor zijn overmoeibaar werk als priester en geestelijk leider. Hij had God en de medemens zo lief. 

Hij doorstond het kruis uit liefde en offer voor de brutaliteiten van het communistisch regime. Het beklimmen van de Kruisberg en het overwegen van de Passie van Christus gaven hem inspiratie om een Kruisweg te schrijven, met Jezus en Maria op Golgotha naar de Verrijzenis. Deze Kruisweg werd in vele talen vertaald en werd een boekje dat niet alleen op de Kruisberg gebruikt wordt, maar ook in de gezinnen tijdens de Vastentijd.

Al zijn geschriften stammen voort uit zijn persoonlijke ervaring, uit zijn diep geworteld geloof in God en uit de Franciscaanse mystiek. Pater Slavko was de geïncarneerde liefde voor God en Medjugorje. Hij was simpelweg groots."

De Heilige Mis werd opgeluisterd door het parochiekoor van Medjugorje dat haar 25ste verjaardag vierde. Parochianen en pelgrims beklommen om 14.00 uur de Kruisberg om voor pater Slavko te bidden en ook in het weeshuis Dorp van de Moeder dat door hem werd opgericht, vond een gedachtenisviering plaats.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish