Paus Franciscus zendt ons vrede en de heilige GeestUpdate 3 - woensdag 16-10: De teksten die de Paus uitsprak werden door de Maranatha-beweging vertaald. Hier te downloaden in PDF. Met dank aan Maranatha!

Update 2 - maandag 14-10: Opnieuw vier foto's toegevoegd van de Paus bij de groep uit Medjugorje.

Update 1 - zondag 13-10: Vier foto's toegevoegd van zondag 13 oktober, waaronder pastoor Marinko Sakota die de H. Mis concelebreert op St.-Pietersplein! 

Afgelopen donderdag om 15 uur vertrokken 35 parochianen van de St.-Jacobusparochie in Medjugorje onder leiding van pastoor Marinko Sakota naar Rome om er dit weekend deel te nemen aan de Mariale dagen in het kader van het Jaar van het geloof. Onderweg naar Rome hield de groep halt in bij het heilig Huisje van Nazareth in het Heiligdom van Loreto (I). Het is de eerste keer dat Medjugorje een uitnodiging ontvangt van het Vaticaan om een afvaardiging te sturen uit het Heiligdom van de Koningin van de Vrede. De uitnodiging heeft dan ook grote betekenis voor de parochie van Medjugorje.

Eerst was gezegd dat pastoor Marinko Sakota op 10 oktober reeds een ontmoeting met de Paus zou hebben, maar die informatie blijkt niet helemaal correct. Mogelijk vond er wel een bezoek plaats op vrijdag 11 oktober, want op die dag werd ook de Onderzoekscommissie voor Medjugorje naar Rome geroepen. De persdienst van het aartsbisdom Zagreb liet immers in een mededeling weten dat Kardinaal Josip Bozanic afgereisd is naar Rome om diezelfde reden.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish