Pater Josip Serdjo Cavar tijdens zijn eerste H. Mis in MedjugorjeOp minder dan drie weken tijd werden in Medjugorje drie Heilige Missen gevierd door pasgewijde bedienaren uit de parochie.  E.H. Filip Pavlovic, neef van zienster Marija, was de eerste op 3 juli, gevolgd door Mario Ostojic op 7 juli.  Op 21 juli vierde E.H. Josip Serdjo Cavar zijn eerste Heilige Mis in Medjugorje.

Aan het begin van de viering heette pastoor Marinko Sakota iedereen hartelijk welkom en feliciteerde de neomist.  Pater Danko Perutina sprak de homilie uit en dankte God daarin voor de nieuwe roepingen die tot stand kwamen aan de voet van de Verschijningsberg en de Kruisberg.  Verwijzend naar de evangelielezing van de dag vroeg hij Pater Josip om zowel Martha als Maria te zijn en zowel te bidden als te werken.  Ook Pater Provinciaal Miljenko Steko feliciteerde de nieuwgewijde priester en zijn familie.

Aan het einde van de viering bedankte Pater Josip zijn familie, alle priesters, seminaristen, zusters en professoren die hem geholpen hebben op zijn weg.  E.H. Josip Serdjo Cavar is geboren op 15 december 1986 en werd op 29 juni 2013 tot priester gewijd in de St.-Petrus en Pauluskerk in Mostar.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish