Franciscanessen

Weg naar het klooster van de zusters Franciscanessen in MiletinaEen eerste gemeenschap die we vermelden zijn de Franciscanessen.  De Franciscaanse zusters werken op de pastorie en helpen in de pastorale zorg.  Omdat hun klooster in Bijelo Polje vernield werd tijdens de oorlog werd een nieuw convent gebouwd in de parochie van Medjugorje (in de wijk Miletina).  Dit klooster kan niet bezocht worden, men kan er enkel de Mis laten lezen.

 

Medische hulppost van de MalteserordeMaltezer Orde

Een gemeenschap waar u überhaupt beter niet op bezoek gaat, is de medische hulppost van de Malteser Orde uit Duitsland.  Jaarlijks bemannen deze mensen in het bedevaartseizoen een hulppost en ambulancedienst ten bate van de pelgrims. Meer informatie over noodgevallen vind je op de pagina met Praktische info.

Figli del Divino Amore

Melinda Dumitrescu en Roland Patzleiner, twee muzikanten van de Figli del Divino AmoreWeinig mensen zullen deze gemeenschap kennen bij naam, maar toch is elke bedevaartganger in Medjugorje ermee vertrouwd.  Deze gemeenschap verzorgt namelijk alle muziek in Medjugorje: de stemmige tussenliedjes bij elk tientje van de Rozenkrans en de ontroerende sfeermuziek tijdens de Aanbidding.  Ook Melinda Dumitrescu, zeg maar de 'huisvioliste' van Medjugorje, maakt deel uit van deze gemeenschap.  De prachtige vioolmuziek van dit Roemeens wonderkind gaat door merg en been.

Mary's Meals

De vestiging van Mary's Meals in MedjugorjeEén van de recentst neergestreken organisaties in Medjugorje is Mary's Meals.  Deze humanitaire hulp- organisatie zamelt geld in om Afrikaanse kinderen op school minstens één volle maaltijd per dag te geven.  Zo worden zij gevoed en geschoold tegelijk. 

 

Heart of Mary - Hart van Maria

De Gemeenschap Hart van Maria is nieuw in Medjugorje.  Als je van Jongenscenacolo richting Verschijningsberg loopt, vind je de gemeenschap in de eerste zijstraat links.  Er is een kapel waar je in alle stilte kunt bidden.  Er is geen H. Sacrament aanwezig, maar achter het altaar heb je door een venster zicht op de tuin met een prachtig beeld van Onze-Lieve-Heer in de Hof van Olijven.

De gemeenschap vangt mensen op die gekwetst zijn, die willen nadenken, die alles eens willen op een rij zetten. Een aanrader om eens te gaan luisteren.

De kapel is open en vrij toegankelijk van 9u30 tot 12u15 en van 15u tot 17u15.

Binnenaanzicht van de KapelDe Kapel van de Gemeenschap Hart van MariaHet prachtig Jezusbeeld achter de Kapel

P. Ivan Landeka


De zeer sympathieke Pater Landeka 

 

Pater Ivan Landeka is voormalig Pastoor van Medjugorje en komt nog regelmatig biechthoren.  Hij was ook reeds te gast op een Medjugorjegebedsdag in België.

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish