Franciscanessen

Weg naar het klooster van de zusters Franciscanessen in MiletinaEen eerste gemeenschap die we vermelden zijn de Franciscanessen.  De Franciscaanse zusters werken op de pastorie en helpen in de pastorale zorg.  Omdat hun klooster in Bijelo Polje vernield werd tijdens de oorlog werd een nieuw convent gebouwd in de parochie van Medjugorje (in de wijk Miletina).  Dit klooster kan niet bezocht worden, men kan er enkel de Mis laten lezen.

 

Medische hulppost van de MalteserordeMaltezer Orde

Een gemeenschap waar u überhaupt beter niet op bezoek gaat, is de medische hulppost van de Malteser Orde uit Duitsland.  Jaarlijks bemannen deze mensen in het bedevaartseizoen een hulppost en ambulancedienst ten bate van de pelgrims. Meer informatie over noodgevallen vind je op de pagina met Praktische info.

Figli del Divino Amore

Melinda Dumitrescu en Roland Patzleiner, twee muzikanten van de Figli del Divino AmoreWeinig mensen zullen deze gemeenschap kennen bij naam, maar toch is elke bedevaartganger in Medjugorje ermee vertrouwd.  Deze gemeenschap verzorgt namelijk alle muziek in Medjugorje: de stemmige tussenliedjes bij elk tientje van de Rozenkrans en de ontroerende sfeermuziek tijdens de Aanbidding.  Ook Melinda Dumitrescu, zeg maar de 'huisvioliste' van Medjugorje, maakt deel uit van deze gemeenschap.  De prachtige vioolmuziek van dit Roemeens wonderkind gaat door merg en been.

Mary's Meals

De vestiging van Mary's Meals in MedjugorjeMary's Meals is een humanitaire hulporganisatie die geld inzamelt om Afrikaanse kinderen op school minstens één volle maaltijd per dag te geven.  Zo worden zij gevoed en geschoold tegelijk.

 

 

Marijine Ruke

Ziener Jakov Colo van Marijine Ruke ontvangt ook steun van medezieners Marija Pavlovic en Mirjana DragicevicIn juli 2016 werd in Medjugorje een nieuwe humanitaire vereniging opgericht: Marijine Ruke, de handen van Maria. Eén van de grote bezielers van deze organisatie is ziener Jakov Colo.

De organisatie heeft als doel de armen en mensen in nood in en rond Medjugorje te helpen. Maandelijks worden voedselpakketten samengesteld waarmee wel 200 gezinnen geholpen worden. In sommige winkelcentra heeft Marijine Ruke daarvoor inzamelboxen geplaatst waar vooral olie, suiker en meel kan gedoneerd worden.

Zelf helpen kan door een donatie over te maken op rekening: BA391610000163330066 - SWIFT CODE: RZBABA2S

P. Ivan Landeka


De zeer sympathieke Pater Landeka 

 

Pater Ivan Landeka is voormalig Pastoor van Medjugorje en komt nog regelmatig biechthoren.  Hij was ook reeds te gast op een Medjugorjegebedsdag in België.

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish