Kardinaal Gerhard MüllerEen Medjugorjegebedsdag in Italiaanse Sestola op 20 juni werd afgelast door de plaatselijke parochie op last van kardinaal Gerhard Müller, prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer (CGL). Zienster Vicka Ivankovic-Mijatovic en haar man Mario werden verwacht op deze gebedsdag. Vicka legde er ook de voorbije twee jaar getuigenis af in Sestola.

Het is niet de eerste keer dat de CGL-prefect de Italiaanse bisschoppen instrueert om geen Medjugorjegebedsdagen te organiseren. In oktober 2014 stuurde hij ook al twee waarschuwingen uit voor bijeenkomsten waarop Vicka zou getuigen. Eerder deze maand ging ook een gebedsbijeenkomst met ziener Ivan in Mestrino bij Padua niet door.

Tot dusver werden Medjugorjegebedsdagen in drie landen verboden: Spanje, de VS en Italië. Het heeft er alle schijn van dat kardinaal Müller het getuigenis van de zes Medjugorjezieners buiten hun eigen dorp wilt ontmoedigen en voorkomen, ondanks het feit dat Paus Franciscus nog geen uitspraak deed over de Verschijningen aan de zieners van Medjugorje.

Dat zelfs binnen de Congregatie voor de Geloofsleer de ene kardinaal bijeenkomsten met Medjugorjezieners verbiedt, terwijl de andere, kardinaal Schönborn, Medjugorje promoot en de zieners zelf uitnodigt, toont eens te meer de urgente noodzaak aan van ons gebed voor een spoedige en moedige uitspraak door onze Heilige Vader. Bidden we vertrouwvol. Alles ligt besloten in Gods plan.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish