Aartsbisschop Alessandro D'ErricoBij het einde van de 48ste Bisschoppenconferentie van Bosnië-Herzegovina op 18 maart legde Aartsbisschop Alessandro D'Errico, Pauselijke Nuntius in Bosnië-Herzegovina, een verklaring af.  In de verklaring die werd uitgezonden door Radio Mir Medjugorje, zei hij onder andere: "Telkens ik de Heilige Vader ontmoet, is hij erg geïnteresseerd in Medjugorje.  Hij was betrokken bij alles, al van toen hij nog aan het hoofd stond van de Congregatie voor de Geloofsleer.

Hij is er zich van bewust dat dit een kwestie is van bijzonder belang en dat hij, als hoogste autoriteit binnen de Kerk, een correcte uitspraak zal moeten doen over deze zaak.  De Heilige Vader is zeer vertrouwd met Medjugorje, dat heeft hij me persoonlijk meegedeeld.

Hij is zich bewust van de enorm positieve en goede invloed op de lokale priesters, religieuzen, Franciscanen en leken.  Daarom is het zeer moeilijk voor hem om vast te stellen dat er zoveel tegenstrijdige informatie over hetzelfde onderwerp circuleert.

Daarom wilde hij deze Commissie oprichten op hoog niveau.  Hij wilde dat deze Commissie een brede kijk op de zaak kan krijgen met behulp van hooggekwalificeerde en onderlegde mensen.  Daarom nodigde hij kardinalen, bisschoppen en deskundigen uit, uit verschillende delen van de wereld om deel uit te maken van deze Commissie.

Paus Benedictus XVI in gesprek met Kardinaal RuiniOp 17 maart werd officieel aangekondigd dat kardinaal Ruini voorzitter van deze Commissie zou worden.  Deze prestigieuze kardinaal heeft grote kwaliteiten.  Hij is een naaste medewerker van de Heilige Vader en een vriend, al van voor zijn uitverkiezing tot Paus.

Kardinaal Ruini is zeer vertrouwd met de situatie in Bosnië-Herzegovina.   Hij kent de vroegere oorlogssituatie uit de tijd dat hij nog voorzitter was van de Italiaanse Bisschoppenconferentie.  Hij nam destijds het besluit dat de Italiaanse Kerk en de Bisschoppenconferentie van Italië meer betrokken zou zijn bij het helpen van alle gewonde volkeren in Bosnië-Herzegovina.

Wat bijzonder interessant is en de sympathie van de H. Vader voor dit land aantoont, is dat hij wenste dat de publieke aankondiging van deze Commissie gelijktijdig zou gebeuren vanuit het Vatikaan en vanuit Mostar, het bisdom waarin Medjugorje ligt.

Ik weet dat de media al langer spraken over deze Commissie en bepaalde verwachtingen creëerden.  Vandaag kunnen we zeggen dat we  blij zijn en de Heilige Vader dankbaar zijn voor de aandacht die hij schonk  aan Mostar en onze katholieke gemeenschappen.

Op die manier heb ik, namens de Heilige Vader, dit besluit op 17 maart aangekondigd, op hetzelfde moment dat dit besluit werd aangekondigd in Rome.

We begrijpen dat de werkzaamheden van deze Commissie zeer veeleisend zullen zijn, en ik zou graag al onze gemeenschappen willen uitnodigen om te bidden en het werk van deze Commissie te offeren aan de heilige Jozef en Maria, Moeder van de Kerk, en aan de patroonheiligen van de stad Mostar.

Beslissing


Een finale beslissing over Medjugorje ligt in handen van zijne Heilige Vader de Paus 

 

De Paus zal beslissen over Medjugorje

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish