Mgr. Vinko Puljic: 'Op het einde van ons werk'Diverse bronnen maken gewag van een nakend einde van de werkzaamheden van de in 2010 opgerichte onderzoekscommissie naar Medjugorje. In een interview gisteren met de Kroatische nieuwswebsite 24sata.hr ("24 uur") zei kardinaal Vinko Puljic te verwachten dat de commissie zeer snel haar werk zou afronden.

"We zijn op het einde van ons werk, maar hieruit mag men geen voorbarige conclusies trekken. We zullen de bevindingen van ons onderzoek overmaken aan de Congregatie voor de Geloofsleer. Deze zal op haar beurt een voorstel overmaken aan de Heilige Stoel. Het is dan aan de Heilige Vader om een besluit aan te kondigen."

De nieuwswebsite beweert verder dat er maar twee uitkomsten mogelijk zijn: ofwel een bestendiging van het standpunt van de Kroatische Bisschoppenconferentie uit 1991 (namelijk dat het op dit ogenblik nog niet mogelijk is vast te stellen dat de Verschijningen van bovennatuurlijke aard zijn), ofwel een erkenning van Medjugorje als Heiligdom waarmee officiële bedevaarten voortaan toegestaan worden.

Vandaag pakt een andere nieuwswebsite, Bitno.net, uit met het bericht dat de Onderzoekscommissie aanstaande vrijdag 17 januari de werkzaamheden formeel beëindigt en haar taken neerlegt. Bitno zegt dit te weten uit "exclusieve bronnen". Het valt niet te verifiëren hoe betrouwbaar de vermelde bronnen zijn, maar samen met de uitspraken van Kardinaal Puljic ziet er toch naar uit dat er in de loop van 2014 effectief meer nieuws zou kunnen verwacht worden. Zoals steeds volgt Bedevaart.net de zaak op de voet en informeren wij u meteen wanneer Paus Franciscus zich uitspreekt over Medjugorje.

Beslissing


Een finale beslissing over Medjugorje ligt in handen van zijne Heilige Vader de Paus 

 

De Paus zal beslissen over Medjugorje

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish