Kardinaal Vinko Puljic: "Onderzoek gaat door"Kardinaal Vinko Puljic, lid van de onderzoekscommissie van het Vatikaan naar Medjugorje, heeft deze week verklaard dat de onderzoekswerkzaamheden van de commissie nog gewoon doorgaan. In februari 2012 had de Kardinaal nog gehoopt om rond te zijn voor het einde van 2012.

Aan het Bosnische nieuwsagentschap FENA ontkrachtte de Aartsbisschop van Sarajevo het gerucht dat de commissie klaar zou zijn met haar werk. Hij voegde eraan toe niet te weten wanneer het onderzoek dan wel afgerond zou zijn: "Het klopt dat ik graag binnenkort klaar zou zijn, want ik heb nog vele andere verantwoordelijkheden. Maar we zijn verplicht nog enkele zaken te bestuderen."

De Kardinaal zei verder ook nog dat, wanneer de onderzoekscommissie klaar is, zij de resultaten van het onderzoek zal overmaken aan de Congregatie voor de Geloofsleer die op haar beurt een voorstel overmaakt aan Paus Franciscus. Het eindbesluit ligt dan bij Zijne Heiligheid. De Kardinaal wilde zich op geen enkele wijze uitspreken over de richting die de conclusies van de commissie uitgaat.

Gevraagd naar de kansen op een erkenning als Heiligdom zei de Kardinaal dat dergelijk besluit onder de bevoegdheid van de plaatselijke Bisschop valt. Hij wees er ook op dat heel wat bedevaartplaatsen in de volksmond als Heiligdom betiteld worden, maar dat officieel niet zijn. Op de vraag hoe lang een erkenningsprocedure als Heiligdom in beslag neemt, antwoorde de Kardinaal: "De Kerk heeft geen haast."

Beslissing


Een finale beslissing over Medjugorje ligt in handen van zijne Heilige Vader de Paus 

 

De Paus zal beslissen over Medjugorje

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish