Ivanka verschijnt voor de OnderzoekscommissieZoals eerder aangekondigd op Bedevaart.net is een eerste zienster uit Medjugorje afgereisd naar Rome om te verschijnen voor de Onderzoekscommissie.  Ivanka Ivankovic-Elez is momenteel in Rome, zo bevestigde haar echtgenoot Rajko Elez telefonisch aan de Bosnische krant Otvoreno.  Over de inhoud van de gesprekken kon Ivanka's echtgenoot niets vertellen vermits zij een eed van geheimhouding afgelegd hebben.

In de Italiaanse krant L'Unico heeft commissievoorzitter Mgr. Ruini verklaard dat een oordeel over Medjugorje niet op korte termijn moet verwacht worden.  Het Katholiek Nieuwsblad (KN) heeft dit artikel overgenomen maar voegt eraan toe: "Het onderzoek zou zich echter niet zozeer bezighouden met de vermeende verschijningen zelf, maar met het geestelijk leven in Medjugorje zelf en de pastorale bediening van de pelgrims."  Dit laatste wordt vooralsnog door geen enkele andere bron bevestigd en lijkt een eigen interpretatie van het KN.

Update: Het is de Oostenrijkse website Kath.net die het nieuws brengt dat niet de Verschijningen onderzocht worden, maar wel het geestelijk leven en de pastorale zorg.

Beslissing


Een finale beslissing over Medjugorje ligt in handen van zijne Heilige Vader de Paus 

 

De Paus zal beslissen over Medjugorje

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish