Paus Franciscus met Kardinaal Gerhard MüllerHet Kroatische dagblad Slobodna Dalmacija.hr publiceerde vrijdag 11 november 2016 een exclusief interview met Kardinaal Gerhard Müller, prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer. Daarin werd ook gevraagd naar de status en de toekomst van Medjugorje:
- Medjugorje is uitgegroeid tot een wereldwijd bedevaartsoord, maar werd op hetzelfde moment, sinds haar oprichting, een plaats van controverse in onze lokale kerk. Wat is de positie van de Heilige Stoel, en van u, als voorzitter van de Congregatie voor de Geloofsleer? Zijn de verschijningen van bovennatuurlijk karakter, en wat is het lot van Medjugorje voor de toekomst?

De Kardinaal antwoordde: "Wat Medjugorje betreft moeten we wachten op een verklaring en besluit van de hoogste autoriteit van de universele Kerk. Wat het bovennnatuurlijk karakter betreft van de gebeurtenissen in Medjugorje, voldragen Katholiek geloof en kinderlijke liefde voor de Maagd Maria, Moeder van God, zijn niet afhankelijk van fenomenen zoals verschijningen of boodschappen.

De echte fundamenten van het Katholiek geloof in Maria zullen altijd haar maagdelijkheid en Goddelijke moederschap zijn, haar Onbevlekte Ontvangenis en Tenhemelopneming, zoals blijkt uit de lezing van de documenten Lumen Gentium hoofdstuk VIII, de constitutie van het Tweede Vaticaans concilie, en de Apostolische Exhortatie Marialis Cultus van Paulus VI uit 1974."

Beslissing


Een finale beslissing over Medjugorje ligt in handen van zijne Heilige Vader de Paus 

 

De Paus zal beslissen over Medjugorje

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish