Pater Lombardi reageert op Radio VaticanaTwee interessante reacties kwamen vandaag uit het Vaticaan op de berichtgeving door Večernji list dat Medjugorje een Heiligdom zou worden onder bevoegdheid van Rome. Aan Radio Vaticana zei pater Frederico Lombardi, hoofd van de persdienst van het Vaticaan, dat de berichtgeving over de aanstelling van een administrator voor Medjugorje voorbarig is. Pater Lombardi: "In de laatste paar dagen waren er geruchten over de mogelijke benoeming van een apostolisch administrator voor het Heiligdom van Medjugorje, die toezicht houdt en rechtstreeks rapporteert aan de Heilige Stoel. Dit maakt het voorwerp uit van onderzoek en is één van de hypothesen, naast andere, waarover nog geen beslissing werd genomen. Het is derhalve voorbarig om te spreken van een op handen zijnde beslissing".

Aan Katholisch.de verkaarde de persdienst van het Vaticaan "dat men alleen maar kan spreken van een administrator van zodra zijn benoeming wordt aangekondigd door het Staatssecretariaat".

Twee opvallende vaststellingen... Eén: het bericht van Večernji list is vast en zeker voorbarig, maar wordt nergens ontkend. Het is wel degelijk één van de pistes die onderzocht wordt en ernstig kans maakt. En twee: pater Lombardi spreekt in zijn officiële reactie nu reeds onomwonden over het "Heiligdom van Medjugorje"!

Beslissing


Een finale beslissing over Medjugorje ligt in handen van zijne Heilige Vader de Paus 

 

De Paus zal beslissen over Medjugorje

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish