Paus Franciscus bij een replica van de Madonna van TihaljinaTijdens een interview met Katolisch.de, de officiële nieuwssite van de Duitse Bisschoppenconferentie, heeft kardinaal Gerhard Müller de stand van zaken in het onderzoek naar Medjugorje herhaald. Kardinaal Müller is de voorzitter van de Congregatie voor de Geloofsleer.

Katholisch.de:  De Paus heeft een spoedige uitspraak over het Bosnische bedevaartsoord Medjugorje, waar al tientallen jaren vermeende Mariaverschijningen gebeuren, in het verschiet gesteld. Thans is uw autoriteit aan zet. Hoe gaat het verder?

- Kardinaal Müller: "Zoals bekend heeft een door kardinaal Camillo Ruini geleide commissie de afgelopen jaren de hele kwestie grondig onderzocht. Alle materiaal en documentatie die verzameld werd, wordt in de herfst besproken tijdens een gewone zitting van de Congregatie voor de Geloofsleer (CGL). Het standpunt van de CGL wordt daarna voorgelegd aan de Heilige Vader voor een nader besluit."

Overigens is kardinaal Ruini (84) enkele dagen geleden opgenomen in het Instituto Neurologico Mediterraneo in de regio Molise (I), een neurologisch ziekenhuis dat gespecialiseerd is in het behandelen van de ziekte van Parkinson.

Beslissing


Een finale beslissing over Medjugorje ligt in handen van zijne Heilige Vader de Paus 

 

De Paus zal beslissen over Medjugorje

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish