Uitgerekend gisteren, op de 34ste verjaardag van de Verschijningen, verscheen een Medjugorjekritisch artikel van één enkele Italiaanse blogger. Diverse media sprongen als uitgehongerde leeuwen op de prooi om het kwaad verder te verspreiden, zonder enige moeite om de feiten te checken.

De geruststellende tweet van Radio Maria ItaliëVrijwel meteen maakte Radio Maria Italië met een bericht op Twitter (afbeelding hiernaast) immers bekend dat de vergadering waarop het artikel gebaseerd is, nooit heeft plaatsgevonden: "De Congregatie voor de Geloofsleer hield géén plenaire vergadering over Medjugorje. Slaap rustig. De Gospa waakt."

Het gezaghebbende Vatican Insider treedt die visie vandaag bij. Vatican Insider-journalist Andrea Tornielli heeft het bericht dat Gianluca Barile gisteren publiceerde en waarin hij beweerde dat de CGL woensdag zijn plenaire vergadering (feria quarta) over Medjugorje had gehouden, weerlegd. Tornielli stelt dat de kardinalen en bisschoppen het dossier nog niet hebben onderzocht en dat alles wordt uitgesteld tot na de zomer. Hij suggereert dat het mogelijk is dat de CGL na het beëindigen van de Synode over het gezin nogmaals samenkomt en dan zou een uitspraak niet vóór het najaar van 2015 zijn.

Vatican Insider meldt dat de feria quarta zal bijgewoond worden door 25 kardinalen en bisschoppen, onder wie staatssecretaris Pietro Parolin, de prefect van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren Fernando Filoni, de voorzitter van de Pauselijke Raad voor Wetgevende Teksten Francesco Coccopalmeiro, de aartsbisschop van Napels Crescenzio Sepe, de aartsbisschop van Wenen Christoph Schönborn en aartsbisschop Jean-Pierre-Ricard van Bordeaux.

Tornielli beweert ook dat de leden van de feria quarta nog geen kopie van het dossier hebben ontvangen en dus de tekst van het onderzoeksdossier nog niet kennen.

Bedevaart.net herhaalt z'n oproep: blijven we vertrouwvol bidden. De vruchten van Medjugorje vallen niet te ontkennen.

Beslissing


Een finale beslissing over Medjugorje ligt in handen van zijne Heilige Vader de Paus 

 

De Paus zal beslissen over Medjugorje

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish