Paus Franciscus met Kardinaal Gerhard Müller, hoofd van de Congregatie voor de GeloofsleerVolgens het Kroatische dagblad Vecernji List, de krant die afgelopen zaterdag Paus Franciscus kon bevragen over Medjugorje, bereidt het Vaticaan een besluit voor dat het wereldwijde getuigenis door Medjugorjezieners moet inperken. Als reden wordt onvoldoende theologische scholing opgegeven. Ook zouden de zieners tijdens het getuigen vaak aan hun lot overgelaten worden, zonder voldoende ondersteuning door de Kerk.

De krant zegt verder te weten dat de Kerkelijke hiërarchie er geen probleem mee heeft dat de zieners de Boodschappen van Medjugorje blijven verspreiden en dat de zieners beschermd zullen worden door toezicht en verbondenheid met de Kerk.

Het rapport waaruit de krant citeert, stelt verder dat er geen oordeel zal worden uitgesproken over de Verschijningen zolang deze nog duren, en wellicht zelfs niet zolang de laatste ziener nog in leven is. De parochie van Medjugorje zou onder groter toezicht komen van de Heilige Stoel, waarbij wordt benadrukt dat men tevreden is met het pastorale werk van de plaatselijke Franciscanen, maar niet met alles wat er gebeurt met de zieners en hun omgeving.

Indien het rapport waaruit Vecernji List citeert, bewaardheid wordt, bevat dit heel wat positieve elementen voor Medjugorje. Het toezicht en de ondersteuning die de Kerk belooft, het verder naar zich toehalen van Medjugorje (en dus weg van de diocesane hiërarchie), en het instemmen met de verdere verspreiding van de Boodschappen en de openlijke complimenten voor de Franciscanen zijn zeker hoopvol te noemen.

Ivan reageerde vanuit Boston (archieffoto)Ziener Ivan Dragicevic reageerde vanuit zijn huis in Boston: "Wij vragen enkel om God te volgen, en niet om mensen of een vreemde ideologie te volgen. God moet de eerste plaats krijgen. Al die jaren dat Onze-Lieve-Vrouw bij ons was, heeft Zij alleen maar getracht ons dichter bij God te brengen.

Wanneer iemand mij morgen vraagt of hij naar mij mag komen of naar de Mis moet gaan, moet hij zeker kiezen voor de Mis, want daar vindt de ontmoeting met Jezus plaats. Hij is onze beste pastorale leraar en opvoeder. We moeten allemaal naar Hem luisteren en Hem navolgen, en wij zieners in het bijzonder.

Ik ben zeker dat de Paus een positieve uitspraak zal doen, ik geloof daarin en hoop daarop. Hij is vervuld van de Heilige Geest en ik geloof dat God zal triomferen! Onze-Lieve-Vrouw is bij ons en leidt ons onvermoeibaar naar Jezus, want Hij is onze vrede, vreugde, liefde, het leven en de zaligheid."

Beslissing


Een finale beslissing over Medjugorje ligt in handen van zijne Heilige Vader de Paus 

 

De Paus zal beslissen over Medjugorje

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish