Paus Franciscus tijdens het interview op weg naar RomeTijdens de terugvlucht na het bezoek van Paus Franciscus aan Bosnië-Herzegovina werd een kleine persconferentie belegd waarbij door het lot aangeduide journalisten enkele vragen mochten stellen aan de Paus.

De eerste vraag kwam van Silvije Tomašević van het Kroatische dagblad Večernje List: "Goede avond, Heiligheid. Heel wat Kroaten kwamen op bedevaart en vragen zich af of Uwe Heiligheid Kroatië wil bezoeken. Maar nu we in Bosnië-Herzegovina zijn is er ook veel interesse in het oordeel over Medjugorje."

Paus Franciscus: "Het probleem van Medjugorje... Paus Benedictus XVI heeft in zijn tijd een Commissie opgericht die voorgezeten werd door kardinaal Camillo Ruini, samen met andere kardinalen, theologen en specialisten. Zij hebben een studie uitgevoerd en kardinaal Ruini is me komen opzoeken en heeft de studie aan mij overgedragen, na vele jaren. Ik weet het niet precies, ik denk drie of vier jaar min of meer.

Zij hebben goed werk geleverd, een goed werk. Kardinaal Müller heeft me gezegd dat hij een "feria quarta" zou houden nu (Bedevaart.net: een feria quarta is de maandelijkse overlegbijeenkomst van de Congregatie voor de Geloofsleer over actuele zaken). Ik geloof dat dit gebeurd is op de laatste woensdag van afgelopen maand, ik weet het niet zeker. Maar we zijn op een punt om beslissingen te nemen... en deze zullen dan bekend worden gemaakt... We zullen dan enkele aanbevelingen doen aan de bisschoppen, de richting aangeven die te volgen is."

Silvije Tomašević heeft verklaard dat woordvoerder Fredrico Lombardi nadien gezegd heeft dat het antwoord van de Paus niet wil zeggen dat een besluit voor "zeer binnenkort" is.

Het Italiaanse persagentschap ANSA zegt te weten dat de bijeenkomst waarnaar Paus Franciscus verwijst niet plaatsgevonden heeft op de laatste woensdag van mei, maar voorzien is voor de laatste woensdag van juni. En die woensdag is... 24 juni, de verjaardag van de Verschijningen!

Bekijk hier het interview met Paus Franciscus

Bekijk hier een sfeerreportage van het bezoek van de Paus aan Sarajevo

 

Beslissing


Een finale beslissing over Medjugorje ligt in handen van zijne Heilige Vader de Paus 

 

De Paus zal beslissen over Medjugorje

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish