Cecilia uit Roemenië met Katalin en LauraDe vereniging van St.-Franciscus in de Roemeense stad Deva bestaat al sinds 1893 en werd opgericht door een Franciscanerpriester, E.H. Bojte Csaba. De vereniging runt onder meer een tehuis waar 196 kinderen verblijven, wezen en verlaten kinderen. De directrice, mevrouw Cecilia Palko, bracht afgelopen week 50 kinderen naar Medjugorje voor een bedevaart, allemaal dankzij de hulp van goede mensen.

Cecilia vertelt dat ze de Heer dankbaar is voor deze bedevaart en op Radio Mir Medjugorje sprak ze over het weeshuis, haar stichter en de kinderen die er verblijven. De directrice werd op de radio vergezeld van twee meisjes uit het weeshuis, de 13-jarige Katalin Moldovan en de 14-jarige Laura Segarceanu.

Tijdens haar eerste bedevaart aan Medjugorje voelde Cecilia dat zij zo snel als mogelijk de kinderen uit haar tehuis naar hier moest brengen, althans een deel van hen. Dankzij de generositeit van goede mensen kon ze die droom realiseren. "Ik sprak met mijn collega's en met de kinderen over de Verschijningen en hoe dicht de Gospa bij ons is. Ik weet dat de Gospa bij ons is. Ieder jaar bid ik om meer kinderen naar deze Heilige plaats te kunnen brengen. Daarom is het niet voldoende om zomaar even 'dankjewel' te zeggen aan al wie hiertoe bijgedragen heeft."

Katalin vertelde dat zij al tien jaar in het weeshuis woont. "Ik ben erg gelukkig dat ik in dit huis kan verblijven. Ik kwam naar Medjugorje om te bidden dat ik mijn ouders zou terugvinden nog voor ik 18 jaar word, en opdat ik van hen zou kunnen houden en niet boos op ze worden. Ik hou zoveel van de Kruisberg en gisterenavond ging ik naar de Aanbidding. Ik was erg onder de indruk van de biddende mensen voor het Heilig Sacrament."

Laura zei dat ze nog nooit zo gelukkig geweest is als hier in Medjugorje en dat ze bad voor al wie niet in de mogelijkheid is om naar hier te komen.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish