Pater Ante Vuckovic, nog steeds diep onder de indruk van het JongerenfestivalTijdens een interview sprak pater Ante Vuckovic over zijn ervaringen in Medjugorje tijdens het 25ste Jongerenfestival in de zomer van 2014. Elke dag sprak hij de jongeren toe en leerde hen aan de hand van de Heilige Schrift hoe te bidden en hoe ons leven en werken op te dragen aan de Heilige Maagd. Hij nodigde hen uit zoals Jezus deed met de heilige apostel Johannes, met de woorden: "Ziedaar, uw Moeder."

Pater Ante: "Het jongerenfestival was een onschatbare ervaring voor mij. De ontmoeting met de jongeren die gedragen werden door de liefde voor God, door het gebed en door de gemeenschap in Gods Geest... ik heb mijn enthousiasme voor hen niet verborgen. Ik was integendeel zeer blij dat ik hiervan deel mocht uitmaken.

Na de dagelijkse catechese, de getuigenissen, het gebed en de liturgie wilden de jongeren nog meer. Hun honger naar God, naar Lofprijzing en naar Zijn nabijheid is geweldig. Men kan daaruit alleen maar besluiten in welk een woestijn zij leven. Ik had het gevoel dat zij uit plaatsen kwamen waar hun geestelijke honger verstikt wordt en waar ze overladen worden met surrogaatmiddelen. Daarom bloeiden ze open in Medjugorje en verheugden zich erover dat ze de vrijheid hadden om te kunnen spreken over de liefde voor God.

Dat ik getuige mocht zijn bij het zien hoe God hun dorst stilde, was een groot geschenk voor mij. Ik ben dankbaar dat ik hen het Woord van God mocht verkondigen en mocht zien hoe een ontmetelijke menigte jongeren dit aandachtig in zich opnam. Zo een intense aandacht heb ik nog bij geen enkele menigte van gelovigen waargenomen. Het uitzicht vanaf het altaar over zo een groot aantal jongeren die diepgelovig God loven, dat was onvergetelijk", besloot pater Ante.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish