Een deelneemster aan de bedevaart voor personen met een beperkingDe derde bedevaart voor personen met een beperking is morgen (zondag 26-10) reeds aan de laatste dag toe. Onder het motto "In de school van Maria" zijn 1300 deelnemers aangemeld, waarvan de meesten uit Kroatië komen. Verder zijn er deelnemers uit Slovakije, Slovenië, Oekraïne, Litouwen, Italië en de VS. Ook dit jaar konden de pelgrims kosteloos verblijven bij de parochianen van Medjugorje, die daarmee blijk geven van een groot hart en tonen waarom Maria Medjugorje uitverkozen heeft.

De bedevaart ging donderdag van start met een Eucharistieviering voorgegaan door Pater Josip Vlašić, pastoor van de St.-Petrus en Pauluskerk in Mostar. Initiatiefneemster Zuster Rastislava Ralbovsky vertelde aan Radio Mir Medjugorje dat de gehandicapten deelnemen om een toevlucht te zoeken bij Moeder Maria en bij Haar liefde te vinden: "Moge Zij ons helpen om onszelf en ons gewonde hart beter te begrijpen. We hebben allemaal een enorme behoefte om te beminnen en bemind te worden. Ik ben ervan overtuigd dat deze bedevaart deel uitmaakt van het plan van Maria, dat heb ik al vanaf het begin aangevoeld. Stap voor stap kreeg deze bedevaart vorm. Nu zie ik dat het Gods werk is." Zr. Rastislava voegde er nog aan toe dat deze bedevaart haar al vanaf het begin zeer nauw aan het hart ligt.

De bedevaart vindt plaats onder een stralende hemel!Magda Kaliterna is medewerker in de St.-Filippus Neri-parochie in Split en zegt dat ze vorig jaar voor het eerst deelnam aan deze bedevaart. "Vorig jaar was ik hier voor de eerste keer en wist dus niet wat te verwachten. Maar we waren er allemaal erg enthousiast over, van de begeleiders tot en met de ouders. Een 17- of 18-jarige vrijwilliger vertelde haar ouders dat zij in Medjugorje de vier mooiste dagen van haar leven beleefd heeft. Onze vrijwillige begeleiders zijn overwegend jongeren. We willen graag in een christelijke geest met hen werken omdat ze daarmee leren wat het belangrijkste is in het leven."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish