Naar Medjugorje gezonden op het beste moment

Priester Juan Carlos Zapata uit de Verenigde StatenDe journalisten van Radio Mir Medjugorje spraken met de Amerikaanse priester Juan Carlos Zapata, die geboren werd in Columbia (USA) en nu werkt in de St.-Jozefsparochie in Newark nabij New York. E.H. Zapata werd tien jaar geleden priester gewijd. "Ik werkte in diverse parochies en tot vier jaar geleden was ik directeur van Radio Maria. Nu presenteer ik er nog steeds en spreek er over Mariale onderwerpen. Ook ben ik huwelijksbemiddelaar. Mijn liefde voor Onze-Lieve-Vrouw is zeer groot. Ik heb altijd beseft dat de Heer zijn werk doet met een moederlijk hart.

Ik bad tot de Heer om me, door Maria, de noden van de mensen te tonen. Ik heb lange tijd verlangd om naar Medjugorje te komen, nadat ik van mijn collega-priesters er zoveel goeds over hoorde. Ik bad tot de Heer dat hij mijn gebed zou verhoren en me naar Medjugorje zenden op het beste moment, en zo geschiede."

Zustercongregatie bezoekt Medjugorje 

De Zusters dienaressen van de kleine JezusDe 'Zusters dienaressen van de kleine Jezus' en hun medewerkers kwamen zaterdag 11 oktober 2014 naar Medjugorje. Zij kwamen uit hun gemeenschappen in Mostar, Vitez en Sarajevo waar ze werken in het onderwijs. Bij hun aankomst werden ze begroet door Pater Dragan Ruzic, hoofdverantwoordelijke van Moeders Dorp. De zusters kregen uitleg over de geschiedenis en de manier van werken van het weeshuis. Nadien volgde een rondleiding op het domein en bezochten de zusters ook de Gemeenschap van de Barmhartige Vader. Tenslotte bezochten ze één van de huizen waar de kinderen wonen.

"Pater Dragan had enkele cadeautjes voor ons laten klaarmaken. Na een drankje en vervuld van alle prachtige indrukken, gingen we naar de Sint-Jacobuskerk om onze Hemelse Moeder te danken voor de prachtige dag, voor alle genaden en om al onze intenties aan Haar toe te vertrouwen. Wij zijn ieder die zijn steentje bijdroeg tot deze ontmoeting bijzonder dankbaar en zijn ook dankbaar voor alle nieuwe ervaringen die we opdeden. Moge de liefde van de kleine Jezus en onze wondermooie Moeder Maria ons blijvend leiden en helpen de kleinsten te dienen", zo zegden de Zusters.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish