Mensenzee voor Vicka

Enkele dagen geleden kon u op Bedevaart.net zien hoe Vicka persoonlijk bad over een jong gezin. Het uitzonderlijk karakter daarvan blijkt nog maar eens uit de foto's van Vicka's toespraak deze ochtend. Bij het weeshuis van Zr. Kornelija gaf Vicka haar gebruikelijke conferentie voor een enorme menigte pelgrims.

Nog meer straatnamen bekend 

De Johannes Paulus II-straatNaast de Koningin van de Vrede-straat werden nog enkele bijkomende straatnamen bekend die Medjugorje weldra zal krijgen. De hoofdweg naar de kerk wordt Ulica Pape Ivana Pavao II, Johannes-Paulus II-straat. De straat waar Jakov Colo, Mirjana Dragicevic-Soldo en Ivan Dragicevic wonen, zal de Verschijningsbergstraat gaan heten. De weg vanaf de rotonde tot het voormalige café Forum (bij de afslag richting Vionica en Moeders Dorp) zal genoemd worden naar Pater Slavko Barbaric.

Tot slot zijn er enkele personen die eveneens een straat naar zich genoemd zullen krijgen, maar waarvan de ligging nog niet meegedeeld werd. Het gaat om E.H. Bernardin Smoljan, de priester die het initiatief nam om het grote betonnen kruis op de Kruisberg op te trekken. Verder ook priester Stanko Vasilj, auteur van de vermaarde Medjugorje hymne. Ook de Zalige Kardinaal Alojzije Stepinac die gevangen genomen werd door de communisten.

Franjo Tudjman was de eerste president van de naoorlogste Kroatische republiek. Zijn straat loopt van het kruispunt van het hoofdbusstation tot aan de Pater Slavko Barbaricstraat bij café Forum. Ante Starcevic (politicus en schrijver), Stjepan Radic (politicus en martelaar) en graaf Josip Jelacic (legergeneraal) vervolledigen het lijstje met burgerlijke personen. Tenslotte zal er ook nog een straat genoemd worden naar de Kroatische overwinning in Vukovar tijdens de oorlog in 1991 (Vukovarstraat).

U merkt het, de straatnamen worden een mix van profane en religieuze straatnamen, tekenend voor zowel de gevoelens van nationalisme als van overtuigd katholiek geloof bij het mooie Kroatische volk.

Unieke luchtbeelden uit Medjugorje

Een zeer originele kijk op Medjugorje vanaf een drone:

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish