Er komt nog steeds elke dag een groot aantal pelgrims naar Medjugorje. Volgens de documenten van het Informatiebureau waren er begin september bedevaartgroepen uit Nederland, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Ierland, de VS, Frankrijk Polen, Spanje, Slovakije, Litouwen, Japan, Hongarije, Libanon, Argentinië, Tsjechië en Malta.

Giorgio Dal Molin: al 200 keer in Medjugorje geweest!Onder de bedevaarders bevond zich ook Giorgio Dal Molin die al zo'n 200 keer in Medjugorje was: "In het begin kwam ik hier als pelgrim, maar nu begeleid ik zelf bedevaartgroepen. Ik heb in 1988 voor het eerst van Medjugorje gehoord. Ik was diep bewogen toen ik vernam wat hier gebeurt en besloot om een beter geestelijk leven te gaan leiden. Mijn eerste bedevaart werd veeleer beïnvloed door nieuwsgierigheid. Ik kwam uit Italië om te zien wat er gebeurt op deze plek die zeer belangrijk is voor de Kerk en voor de hele wereld.

Ik was zeer verrast door het geloof dat ik hier aantrof. Het geloof heeft hier werkelijk gestalte gekregen bij de pelgrims en de parochianen. Ik kon mijn geestelijke reisweg hier verdiepen. Tot aan het begin van de oorlog kwam ik hier louter als bedevaarder. Maar vanaf dan begon ik naar hier te komen met hulpgoederen voor de mensen in nood hier", zei Giorgio Dal Molin. Hij voegde er nog aan toe dat het kunnen bidden op de bergen hem het diepste raakt.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish