Charbel Maroun overhandigt namens Vicka een Mariabeeldje uit Medjugorje aan Paus FranciscusPaus Franciscus reageerde dankbaar en blij toen hij op 27 augustus van Charbel Maroun een Lieve-Vrouwbeeldje uit Medjugorje kreeg, geschonken in naam van zienster Vicka Ivankovic. Charbel Maroun is de voorzitter van de Mariale Beweging uit Galilea en was in 2013 mede-organisator van de grote Maranathabedevaart naar het Heilig Land waaraan zowel zienster Vicka als Aartsbisschop André-Joseph Léonard deelnamen.

Door zijn contacten met Rome kon Charbel Maroun met zijn gezelschap dichtbij de Paus zitten tijdens zijn wekelijkse audiëntie, in een afgebakende zone voor mensen die na afloop een privé-ontmoeting met de Paus hebben.

"Ik vertelde de Heilige Vader dat ik rechtstreeks uit Medjugorje kwam. En ik vertelde hem dat dit een geschenk was van zienster Vicka uit Medjugorje", zo verklaarde Charbel Maroun aan Medjugorje Today. "Hij keek me aan met een brede glimlach, bekeek het Mariabeeldje en nam het aan. Dan zei hij me gans verheugd: "Heel erg bedankt!" Hij was heel verrukt en dankte me veelvuldig voor dit geschenk."

Charbel Maroun toont het beeldje van de Gospa dat hij later aan Paus Franciscus zou schenkenVicka vond het een prima idee om een beeldje te schenken aan de Paus in haar naam. Charbel Maroun had het de zienster in augustus van dit jaar voorgesteld: "Het was mijn idee. Ik vertelde Vicka dat ik hem dit cadeau wilde schenken. Vicka was er blij mee, vertelde me dat alles in orde zou komen en zei: "Oké, maak je geen zorgen. Ik bid voor jouw ontmoeting met de Paus."

Op het Sint-Pietersplein stelde Charbel Maroun zich voor als de voorzitter van de Mariale Beweging uit het Heilig Land, een evangelische organisatie die de Bijbel brengt naar ongelovigen, die mensen een bezoekje brengt thuis, die getuigenis aflegt over Medjugorje in de scholen en die gebedsbijeenkomsten organiseert in de stijl van het avondprogramma in Medjugorje. "De Paus heeft me gezegend, hij kende onze missie. De Heilige Vader zei: 'Ik zegen u en uw missie in het Heilig Land.' "

Bron: http://www.medjugorjetoday.tv/11129/joyful-pope-receives-medjugorje-statue/

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish