Sean Hickey uit Ierland: "In Medjugorje heb ik een grote bekering ervaren"

De jeugdige Sean Hickey uit IerlandDe 26-jarige Sean Hickey komt uit de stad Kilkenny in Ierland. Hij was deze zomer voor de achtste keer in Medjugorje en nam ook deel aan het Jongerenfestival. Tijdens zijn eerste bezoek aan Medjugorje heeft hij een sterke bekering ervaren: "Wij hebben daarna in Kilkenny een gebedsgroep opgericht. Elke vrijdag komen we samen om de Rozenkrans te bidden en Aanbidding te houden. Medjugorje heeft een ongelofelijke invloed op onze jeugd, het verandert onze levenswijze en het leven in onze omgeving en langzamerhand ook de ganse samenleving bij ons in Ierland.

Ik vertel dat uit eigen ervaring, want dit alles heeft zich voltrokken terwijl ik zelf een bekering doorgemaakt heb. Ik ben veranderd en heb een persoonlijke relatie tot Jezus en de Moeder Gods ontwikkeld. Ik zie ook bij veel andere jongeren dat ze groeien in hun relatie tot God. We hebben al honderden jongeren uit Kilkenny naar Medjugorje gebracht.

Toch hebben de jongeren in Ierland veel andere interesses en is het niet eenvoudig hen voor deze wonderlijke zaak te winnen. Daarom komen we elk jaar voor één week naar Medjugorje. Hier kunnen we met jongeren uit de hele wereld ons geloof delen en beleven. We zien hier ook hoe andere jongeren met elkaar omgaan en hun geloof beleven. We kunnen met hen over onze ervaringen spreken, maar moeten met onze daden tonen hoe we dit beleven en laten zien dat we ons bekeerd hebben. Zo zullen de mensen zich afvragen waar ons gedrag vandaan komt. Ze zullen voelen dat we vol vreugde zijn en die vreugde ook willen leren kennen. Ze zullen naar ons toe komen en zich bij ons willen aansluiten.

Persoonlijk ben ik van mening dat Medjugorje de plek is op aarde waar de Hemel ons het dichtst nabij is. We vinden er de vrede die wij zo nodig hebben. Ik ben nauwelijks uit de autobus gestapt of ik voel hier al die vrede! Alleen al het betreden van de St.-Jacobuskerk vervult mij met een diepe vrede. Iedereen bid hier en verlangt naar de voorspraak van Maria voor onze dierbaren, het is een vrede die geneest. De grootste Boodschap van de Gospa is de vrede en de liefde."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish